Xiaomi Türkiye'ye geldi mi?

Xiaomi Türkiye'ye geldi mi?

Çinli dev Xiaomi'nin Türkiye'deki resmi operasyonu başladı. Ancak ortaya atılan iddialara göre bu konuda bazı sıkıntılar var.

2018.08.18 16:00 - Son Güncellenme: 2018.08.18 16:00 - Teknoloji
A
Xiaomi Türkiye'ye geldi mi?

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir toplantı ile Türkiye faaliyetlerine resmi olarak başladığı duyurulan Xiaomi ile ilgili bazı iddialar gündeme geldi. İddiaların kaynağı ise markanın fanları tarafından açılan bir forum sitesi.

'Geliyor gelmiyor' derken Xiaomi resmi olarak Türkiye'de faaliyete başladı. Geçen Perşembe günü yapılan bir basın toplantısı ile tüm Türkiye'ye duyurulan bu adım beraberinde bazı tartışmaları da getirdi. Xiaomi Türkiye fanları tarafından kurulan miuiturkiye.net'in forum sayfalarında paylaşılan bir yazıdaki iddiaya göre (o yazıyı da buradan okuyabilirsiniz) markanın resmi olarak ülkemize gelmedi iddia ediliyor.

Olayın tarafı olmamakla beraber konunun geçmişte birçok markanın yaşadığı 'distribütörlük' ile ilgili olduğunu tahmin ediyorum. Bugüne kadar resmi olarak temsil edilen bir marka olmayan Xiaomi, Türkiye'ye gelmeye karar verdiğinde bugüne kadar markaya emek veren şirket ya da şirketler haliyle bu konuda öncelik sahibi olmak isteyebiliyor.

Markanın Türkiye'de bir temsilci ataması önemli bir gelişme ama bunu yaparken iletişim kanallarını iyi belirleyip, kafa karıştıracak adımların atılmaması gerekiyor.

Xiaomi'den resmi bir açıklama yok

Öte yandan Türkiye'de mağaza açmaya da hazırlanan Xiaomi cephesinden henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ayrıca şirketin resmi internet sayfasında da Türkiye ile ilgili bir bölüm yok. Burada firmanın faaliyet gösterdiği diğer ülkelerle ilgili sayfalar yer alırken Türkiye'nin olmaması dikkat çekici.

Xiaomi'nin birçok hayranı var

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de belli bir hayran kitlesi olan Xiaomi, özellikle uygun fiyatlı donanım gücü yüksek telefonlarıyla bilinen bir marka. Hayranlarına daha iyi hizmet verebilmek ve etki alanını artırmak amacıyla markanın Türkiye'ye gelmesi mantıklı bir adım. Ancak bu adımı atarken hayranları ve potansiyel müşterileri de üzmemek ve kafa karışıklığına sebep olmamak gerekiyor. İnsanlar satın aldıkları ürünlerin kimin garantisi altında olduğunu bilmeli ve buna göre hareket etmeli.

 

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2018.08.18 16:00 - Son Güncellenme: 2018.08.18 16:00 - Gülcan Tekin
A