WhatsApp değişikliğe gidiyor! Artık bunu yapamayacaksınız...

WhatsApp değişikliğe gidiyor! Artık bunu yapamayacaksınız...

WhatsApp ekran görüntüsü özelliğini bir çoğumuz kullanıyoruz. Özel sohbetlerde kullanıcılarla olan önemli bir konuşmamızı bazen başkasına iletmek için, bazense sadece saklamak için ekran görüntüsü alıyoruz. Fakat söz konusu durum yakında değişecek gibi duruyor. WhatsApp screenshot alma konusunda değişikliğe gidiyor.

2019.04.24 14:31 - Son Güncellenme: 2019.04.24 14:33 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
WhatsApp değişikliğe gidiyor! Artık bunu yapamayacaksınız...

WhatsApp ekran görüntüsü yasağı ile birlikte bir de yenilik!

WhatsApp ekran görüntüsü alınmasını engelleyen özel bir güncelleme üzerinde çalışıyor. Bu güncelleme nedeniyle kullanıcılar, artık özel sohbetler içerisinde ekran görüntüsü alamayacaklar. WhatsApp ekran görüntüsü yasağı ile ilgili önemli çalışmalar yürütüyor.

Ayrıca şirket, başka güvenlik önlemleri de alacağa benziyor. Buna göre artık kullanıcılar, sohbetlerine erişebilmek için parmak izi kullanabilecekler. Parmak izi özelliğine sahip olan telefonlarda kullanılabilecek bu özellik sayesinde kullanıcılar, sohbetlerine parmak izi sensörünü kullanarak erişebilecekler. Bu da ekstra bir güvenlik katmanı daha oluşturmuş olacak.

Alfa sürümündeki parmak izi özelliğinin üstündeki uyarı dikkat çekiyor. Uyarıda: "Parmak izi özelliği etkinleştirildiğinde, WhatsApp'ı açmak için parmak izi gerekir ve ekran görüntüsü almak yasaklanır. WhatsApp kilitliyken de bildirimleri yanıtlayabilir, aramaları cevaplandırabilirsiniz." yazıyor.

Facebook yetkililerinden bazılarına ulaşmayı başaran gazeteciler, özelliğin hala alfa aşamasında olduğu bilgisini aldılar ve söz konusu özelliklerin en yakın zamanda beta olarak bazı kullanıcılara sunulacağını öğrendiler.

Ayrıca WhatsApp güvenlik özelliklerine bir yenisini daha ekleyecek. Buna göre bir kişi sizin iletişim bilgilerinizi kullanarak sizi başka bir gruba ekleyemeyecek. Bunu isterseniz ayarlar kısmından kapalı hale getirebilecek, böylece kişisel telefon numaranızın yüzlerce kişinin eline geçmesini engelleyebileceksiniz.

Bir sözcü WhatsApp ekran görüntüsü yasağı ile ilgili açıklamada: "WhatsApp için önemli bir güncelleme ve kötüye kullanımı sınırlandıracak bir gelişme. WhatsApp ekran görüntüsü yasağı bir önlem." dedi.

 

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2019.04.24 14:31 - Son Güncellenme: 2019.04.24 14:33 - HABER MERKEZİ
A