Webo Türkiye'de oynamak istiyor

Webo Türkiye'de oynamak istiyor

Türkiye'de uzun yıllar futbol oynayan tecrübeli isim Pierre Webo, eski takımı Fenerbahçe ve Galatasaray'ın file bekçisi Fernando Muslera ile ilgili samimi açıklamalar yaptı.

2018.08.31 11:07 - Son Güncellenme: 2018.08.31 11:08 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Webo Türkiye'de oynamak istiyor

Geçtiğimiz sezon Gazişehir Gaziantep'te forma giyen, bu sezon ise bir kulüple anlaşmayan 36 yaşındaki Kamerunlu golcü açıklamalarda bulundu.

İlk olarak Fenerbahçe'ye transfer sürecini anlatan Webo, "O zamanlar bir çok takım aradı ama Fenerbahçe aradıktan sonra diğer takımları hiç düşünmedim. Hasan Bey ile görüştüm, bir proje vardı. Aziz Yıldırım da bu dönemde 3 Temmuz olayını yaşıyordu. Ali Koç da Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım ile beraberdi. Fenerbahçe'de oynamak kariyerimin en iyi zamanıydı. Ali Koç da o zamanlar Aykut hocayı beni istemesi için zorladı. Bence en iyi zamanlardan biriydi. Tabii o dönem Fenerbahçe benimle birlikte kupalar kazandı, ligi kazandı. Şu an biraz zor zamanlar geçiriyor, üzülüyorum. Umarım eski zamanlara geri döner, yine kupaları kazanır" şeklinde konuştu.

"3 TEMMUZ OLAYLARI BİZİ AİLE GİBİ YAPTI"

Sarı-lacivertli kulübün yaşadığı 3 Temmuz süreci hakkında da konuşan Kamerunlu oyuncu, "Fenerbahçe özel bir takım. Rize'de o zaman arabaya silah sıkılmıştı, o olaylar oldu. 3 Temmuz ve silahlı saldırı olayı hem beni, hem de takımımı daha da güçlendirdi. Diğer takımlara karşı daha güçlü oynamaya sürükledi. Bu olaylar bizi o kadar güçlendirdi ki aile gibi olduk. Mesela bu olayların sonucunda futbolcularla, Emre'yle, Selçuk'la bir araya gelip yemeklere gitmeye başladık, bir aile gibi hareket etmeye başladık. Yani bu olaylar bizi daha da güçlendirdi. Öncelikle başkan, en büyük Fenerbahçe taraftarıydı. Fenerbahçe'de en önemli olan taraftardır. Aziz Yıldırım mahkemedeyken de taraftarlar destekledi. Ben Fransa'dan tatilden geldiğimde de taraftarlar destek oldu. Fenerbahçe'de en önemli etken taraftarı" diye konuştu.

"FENERBAHÇE SEVİYESİNDE TAKIM BULMAK ÇOK ZOR"

Şu an kulüpsüz olduğunu ancak oynamak istediğini belirten 36 yaşındaki tecrübeli forvet, "Fenerbahçe'de oynadıktan sonra tabii ki Fenerbahçe seviyesinde bir takım bulup oynamak çok zor. Ben takım oyuncusuyum, hangi takımda görev alırsam görevimi yerine getiririm. Ondan sonra da Gaziantepspor'a gittim, orada da bir yıl anlaşmam vardı. Orada da çok iyi bir performans sergiledim. Sadece play-off'ta bir şanssızlık yaşadık. Şu an özgürüm. İyi bir takıma gidip orada oynamak istiyorum" ifadelerine yer verdi.

"TÜRKİYE'DE OYNAMAK İSTİYORUM"

Türkiye'de oynamak istediğini belirten Webo, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "İspanya'dan birkaç teklif geldi. Ama 7-8 yıldır Türkiye'de oynuyorum, ben de artık bir Türk erkeği gibi oldum. O yüzden İspanya'ya gitmek istemiyorum, Türkiye'de kalmak istiyorum ve birkaç takımla da görüşüyorum. Ayın 31'ine kadar (bugün) kararımı vererek bir takımda oynayacağım. O zamana kadar bekleyeceğim. Hala oynayabilirim, oynamak da istiyorum ama oynamazsam da bir çok projem var. "

"FENERBAHÇE İÇİN ARTIK KAZANMA ZAMANI"

Uzun zamandır Sarı-lacivertlilerin şampiyon olamadığını ve artık zamanın geldiğine vurgu yapan Webo, "Fenerbahçe büyük bir değişime gidiyor, bu da çok kolay olmayacak. Ama yenmesi, kazanması lazım, onlara başarılar diliyorum. Cocu iyi bir antrenör ve başarabileceğini inanıyorum" dedi.

EN KOLAY GOL MUSLERA'YA

Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Muslera ile ilgili de konuşan tecrübeli futbolcu, aralarındaki esprili diyaloğu şöyle anlattı; "Muslera ile sohbet ettiğimizde bazen; 'Bana en kolay golü sen attın' derdi. Muslera çok iyi bir kaleci. Ama ben de gol atmayı seviyorum."

 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.08.31 11:07 - Son Güncellenme: 2018.08.31 11:08 - HABER MERKEZİ
A