'Vodafone'dan Özil'e ambargo' iddiası

'Vodafone'dan Özil'e ambargo' iddiası

Dünyanın önemli telekomünikasyon şirketlerinden Vodafone'un Alman milli futbol takımındaki kariyerini sonlandırma kararı alan Mesut Özil'e ambargo uygulama kararı aldığı iddia edildi.

2018.07.30 11:32 - Son Güncellenme: 2018.07.30 11:33 - Güncel
A
'Vodafone'dan Özil'e ambargo' iddiası

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Vodafone'un Mesut Özil'i reklam kampanyasından çıkardığı iddiasını içeren bir mesajı sosyal medya hesabından paylaştı.

Vodafone Türkiye'den açıklama isteyen Yeneroğlu, şunları yazdı:

"Şirketin imajı zarar görmesin gerekçesiyle Vodafone Almanya Mesut Özil ile hazırladığı reklam kampanyasını iptal etmiş. VodafoneTR'nin bu duruma bir izahatı vardır elbette..."

Türk asıllı Alman futbolcular Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın yanı sıra İngiltere Premier Lig'de oynayan milli futbolcu Cenk Tosun, mayıs ayında bir etkinlik çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Londra'da buluşarak fotoğraf çektirmiş ve formalarını hediye etmişti.

Bu fotoğrafın ardından Almanya'da Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'a yoğun eleştiriler yapılmış ve Mesut Özil, geçen hafta Almanya Futbol Birliği (DFB) yönetiminin kendisine ırkçılık ve ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını duyurmuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.07.30 11:32 - Son Güncellenme: 2018.07.30 11:33 - Kübra Coşar-pasif
A