Veliler dikkat! Çocuğunuza ne yapması gerektiğini söylemeyin

Veliler dikkat! Çocuğunuza ne yapması gerektiğini söylemeyin

Yeni eğitim öğretim yılının açılması ile birlikte özellikle lisede okuyan öğrencilerin velilerini üniversite telaşı sardı. Bursa Özel Bademli Anadolu Lisesi Kurucusu Vesile Tutal, "Öğrenciye ne yapması gerektiğini veli değil, eğitim kurumu ve eğitmenler söylemelidir" dedi.

2018.09.21 09:05 - Son Güncellenme: 2018.09.21 09:19 - Bursa Bölge
A
Veliler dikkat! Çocuğunuza ne yapması gerektiğini söylemeyin
03:25 Veliler dikkat! Çocuğunuza ne yapması gerektiğini söylemeyin

İLGİLİ VİDEO

Veliler dikkat! Çocuğunuza ne yapması gerektiğini söylemeyin

Geçen hafta çalan ders zili ile milyonlarca öğrenci ders sıralarında yerini aldı. Özellikle lisede okuyan öğrencilerden çok velileri üniversite telaşı sardı. Özel Bursa Bademli Anadolu Lisesi Kurucusu Vesile Tutal, velilere tavsiyede bulunarak, "Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimizin çok iyi ders çalışabilmesi için öğrenciye direktif verilmez, öğrencinin kendisi yapması sağlanır. Öğrenciye be yapması gerektiğini veli söylüyorsa, eğitim kurumuna gitmesinin rica ederim. Çocuklara ne yapması gerektiğini veliler değil, eğitim sistemi, eğitim kurumu ve eğitmenleri söylemeli" dedi.

Her öğrenciye yurtdışı eğitimi

Okullarında okuyan öğrencileri yaz aylarında dil eğitimi için yurtdışa gönderdiklerini ifade eden Tutal, "Öğrencilerimiz eğitim sistemimizde kalıplaştırılmış dil bilgisi, İnigilizceye hakim olduklarından konuşma konusunda çekingen, konuşmaya başlayınca sıkıntılar yaşayan, özgüveni düşük öğrenciler oluyorlar. Biz de uygulama istedik. Yurtdışında uygulama görsünler. İnternational Sosyal Sorumluluk projelerine kayıtlı Bursa Bademli Anadolu Lisesi. Öğrencilerimiz her yaz istedikleri görevi kendileri seçiyorlar ve yurtdışına bir göreve gönderiyorlar" ifadelerini kullandı

Devletler tarafından karşılanıyorlar

Gittikleri yurtdışı görevlerinde öğrencilerin seçtikleri görevlerde günde iki saat yer aldığını ve gittiği ülkenin devleti tarafından en iyi şekilde ağırlandıklarından bahseden Tutal, "Günde iki saat görev alıyorlar ve devlet tarafından ağırlanıyorlar. Hiçbir şekilde tanımadığım bir ailenin yanına çocukları yerleştirmem. Öğrencilerim devlet tarafından ağırlanıyor ve onlara özel hizmet görüyorlar. Buraya dünyanın her yerinden öğrenciler gidiyor. Türk olarak da bizim öğrencilerimiz gidiyor. Bu hem ülke tanıtımı oluyor hem de İngilizce geliştiriyorlar. Bunun yanında da çok güzel deneyimler kazanıyorlar. Yeşil pasaportu olan öğrenci dünyanın her yerine gidebilir çünkü; vize engeli yok. Vize işlemleri ile de biz ilgileniyoruz. Alman konsolosluğunun Bursa'da şubesi olduğu için ilk Almanya'ya gönderiyorum" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.09.21 09:05 - Son Güncellenme: 2018.09.21 09:19 - Şeyma Nur Sezgin
A