Veliaht Prens Selman Kabe'nin çatısına çıktı

Veliaht Prens Selman Kabe'nin çatısına çıktı

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Müslüman aleminin kutsal mekanı Kabe'deki son projeleri incelemek için Mekke'yi ziyaret etti. Veliaht Prens'in Kabe'nin üstüne çıkması sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

2019.02.13 12:00 - Son Güncellenme: 2019.02.13 12:02 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Veliaht Prens Selman Kabe'nin çatısına çıktı

Son aylarda Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinde hedef isimlerden biri olan Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman yeni bir tartışma konusu oldu.

​Sabahın erken saatlerinde Kabe'nin içine giren Muhammed bin Selman, daha sonra Beytullah'ın (Kabe Binası) çatısına çıktı. Veliaht Prens'in Kabe'nin üstüne çıkması sosyal medyanın en çok tartışılan konularından biri oldu.

​Arap medyasında yer alan haberlere göre Selman, yıllar önce başlayan ve Mekke'deki harem alanını geliştirme amacıyla devam eden projelerin ilerleyişini görmek için kendisi bizzat Kabe'ye çıkıp projeleri yakından görmek istedi.

​Günümüzde genelde yağmur yağdığında temizlik yapılması veya kutsal binanın örtüsünün değiştirilmesi için görevliler binanın çatısına çıkıyor.

600 askerin bir anda geldiği harem alanında güvenlik çemberi oluşturuldu.

​Veliaht Prens, önce Hacr-ül Esved taşını öperken, daha sonra kurulan platform ile merdivenlerden Kabe'nin içine girdi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2019.02.13 12:00 - Son Güncellenme: 2019.02.13 12:02 - HABER MERKEZİ
A