Veliaht Prens hakkında şok iddia

Veliaht Prens hakkında şok iddia

Amerikan Washington Post gazetesinde, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Cemal Kaşıkçı cinayetinden bir ders almadığı ve cinayetin baş şüphelilerden Suud El-Kahtani ile hala görüştüğü ileri sürüldü.

2019.01.11 08:55 - Son Güncellenme: 2019.01.11 08:56 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Veliaht Prens hakkında şok iddia

Yazar David Ignatius, "Suudi baskı  mekanizması tam hız çalışmaya devam ediyor" başlıklı bir makale kaleme aldı.Kaşıkçı cinayetinin üzerinden 100 gün geçtiğini anımsatan Ignatius,  "ABD'li ve Suudi yetkililer, Veliaht Prensin (Muhammed bin Selman), Trump  yönetiminin umduğu gibi fevri davranışlarını değiştirmek ya da Kaşıkçı konusunda  kendisine ders çıkarmaktan uzak olduğunu, bunun yerine otokrat yönetim tarzı ve  muhalifler karşı umarsız kampanyasını yürütmeye devam ettiğini belirtiyor."  ifadesini kullandı.

"Bin Selman, Kaşıkçı cinayetinden zerre ders almadı"

Makalede görüşlerine yer verilen ve son zamanlarda Veliaht Prens Bin  Selman ile görüşen ABD'li bir yetkili, "(Muhammed bin Selman) Yurt içinde kendini  çok güvenli ve kontrollü görüyor. Temeli sağlam olduğu müddetçe kimsenin  kendisine zarar vermeyeceğini hissediyor." görüşünü paylaştı.

İngiltere'nin en deneyimli Suudi denetçilerinden birisi ise "(Bin  Selman) Olanlardan (Kaşıkçı cinayeti) zerre ders almadı. Bu batılı hükümetler  için çok korkutucu." ifadelerini kullandı.Ignatius makalesinde, Veliaht Prens Bin Selman'ın, Kaşıkçı cinayetini  düzenleyen suikast timinin başında olduğu iddia edilen ve cinayetten önce veliaht  prensin en yakın danışmanlarından birisi olan Suud El-Kahtani ile de el altından  hala görüştüğünü ve tavsiyelerine başvurduğunu ileri sürdü.

"Günah keçisi olarak kullanıldım"

Makalede görüşlerine yer verilen Suudi bir yetkili ise Kahtani'nin son  günlerde başkent Riyad'daki evinde, Kraliyet Mahkemesi Çalışma ve Basın İşleri  Merkezinde, muhaliflere karşı kurulan siber orduyu yöneten eski iş arkadaşları  ile görüştüğünü ve Kaşıkçı cinayeti konusunda, "Ben suçlandım ve günah keçisi  olarak kullanıldım." dediğini aktardı.

Ignatius, Bin Selman'ın "Kahtani tarzı internet zorbalığı  taktiklerinden"  vazgeçmediğinin bir göstergesinin de bu hafta Kaşıkçı ve  Kanada'da yaşayan Suudi muhalif Ömer Abdülaziz'e yönelik sosyal medyada  başlatılan karalama kampanyası olduğunu vurgulayarak, bu kampanyada, Kaşıkçı ve  Abdülaziz'in Katar ajanları olduğunun iddia edildiğini aktardı.

Ignatius makalesine şu ifadelerle son verdi: "Muhammed bin Selman'ın Kahtani ile devam eden iletişimi konusunda  yorum yapan üst düzey Suudi yetkililer, ABD'yi sabırlı olmaya çağırdı. Bir  prensin, ABD yönetimine, 'Eğer Kahtani'yi engellemeye çalışırsam, o kendine başka  bir yol bulur.' dediği belirtiliyor. Aynı zamanda, Suudi Arabistan'ın baskı  mekanizması tam hız çalışmaya devam ediyor."

"Veliaht Prens, sonsuza kadar bir katil olarak lekelenecek."

Kaşıkçı cinayeti 100. gününe girerken bir yorum da Suudi gazetecinin  WashingtonPost'taki Editörü Karen Attiah'dan geldi.Attiah, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Cinayetin üzerinden  100 gün geçti, Cemal Kaşıkçı'nın  ifade özgürlüğü ve bağımsız düşünce için şehit  olmuş biri olarak anılacağı açık. Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman,  sonsuza kadar bir katil olarak lekelenecek." görüşünü paylaştı.

 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2019.01.11 08:55 - Son Güncellenme: 2019.01.11 08:56 - HABER MERKEZİ
A