Ve Trump kovdu! ABD'li bakan istifa etti

Ve Trump kovdu! ABD'li bakan istifa etti

ABD Başkanı Donald Trump, ara seçimlerin ardından Adalet Bakanı Jeff Sessions'ın koltuğunu altından çekti. Trump, Rusya soruşturmasına izin veren Sessions'ın yerine Matthew Whitaker'ı geçiriyor. ABD lideri, Whitaker'ın daha iyi hizmet edeceğini yazdı.

2018.11.07 23:38 - Son Güncellenme: 2018.11.07 23:38 - Dünya
A
Ve Trump kovdu! ABD'li bakan istifa etti

ABD lideri Donald Trump, ara seçim sonuçlarının belli olmasından saatler sonra Adalet Bakanı'nı kovdu.

Trump, halihazırda devam eden Rusya soruşturmasına izin verdiği için Adalet Bakanı Jeff Sessions'a uzun süredir ateş püskürüyordu. ABD liderinin Sessions'ı kovduğuna dair haberler daha önce de çıkmıştı.

CNN International, Sessions'ın özel kalemi Matthew Whitaker'ın yeni Adalet Bakanı olabileceğini bildiriyor. CNN, Whitaker'ın Adalet Bakanı olması halinde başkanlık seçimlerindeki Rusya parmağını araştıran soruşturmanın üstünü örtmeye hazırlandığını aktarıyor.

Söz konusu soruşturmayı özel savcı Robert Mueller yürütüyor.

TRUMP, RUSYA SORUŞTURMASINDAN BIKTIĞINI SÖYLEMİŞTİ

Ara seçim sonuçlarını değerlendirmek için bugün Beyaz Saray'da gazetecilerin karşısına çıkan Başkan Trump, Rusya soruşturmasından bıktığını söylemişti. Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu ele geçiren Demokrat Parti'lileri kameralar önünde tehdit eden Trump, "Bir de bu soruşturma var. Bu soruşturmadan bıktım usandım. Herkes bıktı diye düşünüyorum. Bugüne kadar çok fazla bilgi sızdırıldı, olmaması gereken pek çok olayı gördük. Hakkımızda hiçbir şey bulamadılar. Şu anda yapmamız gereken şey birlik olmak. Ben bu oyunda onlardan daha iyiyim, ben onlara bakacak olursam ben de bir şeyler bulacağım. Aynı anda onlar bize bunu yaparken biz de onlara aynısı yaparsak hiçbir yere varamayız. Ben de onlara aynısını yapacağım demiyorum" demişti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.11.07 23:38 - Son Güncellenme: 2018.11.07 23:38 - Büşra Dikilitaş
A