Valencia'da Görülmesi Gereken Yerler

Valencia'da Görülmesi Gereken Yerler

Valencia, Katalonya'nın en büyüleyici şehirlerinden biri. Festivalleri ile dünyada ismini duyurmuş olan bu şehir mükemmel mimarisiyle de oldukça etkileyici. Bu güzel şehirde görülmesi gereken turistik noktaları sizin için bir araya getirdik.

2018.08.28 10:39 - Son Güncellenme: 2018.08.28 10:40 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Valencia'da Görülmesi Gereken Yerler

Eğer aklınızda Valencia seyahati veya harika plajlarında yüzmek için yaz tatili planı varsa, Prontotour'un İspanya turlarına göz atabilirsiniz. İspanya turları kapsamında Valencia da görülebilir, uzman rehberler sayesinde her yere hakim olabilirsiniz. Tüm İspanya turları fırsatlarının yer aldığı site uygun fiyatlarla da dikkat çekiyor.

 Valencia Gezi Listesi - Gezilecek Yerler

Valencia gezilecek yerler listemizde şehirdeki en önemli ve etkileyici yapıları bir araya getirdik. Bu noktaların tamamına Google Maps aracılığıyla kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Çoğu turistik nokta birbirine yakın olduğu için toplu ulaşım ile gitmek oldukça kolay. Hatta bazılarına yürüyerek bile gitmek mümkün.

Torres De Quart

14. yüzyıldan kalan bu inşa etkileyici yapısıyla ziyaretçilerini karşılıyor. Yapı inşa edildiğinden itibaren hapishane olmak üzere birçok farklı amaç için kullanılmıştır.

Museu de Belles Arts de Valencia

Güzel sanatlar müzesi olan bu yapı 1913 yılından itibaren İtalyan Rönesansı'nın önemli isimleri ve birçok ünlü ismin eselerine ev sahipliği yapmaktadır.

 Barrio del Carmen

 Barrio del Carmen, şehrin tarihi dokusunu en iyi korumuş bölgesidir. Kilise ve müzelerin yoğun olduğu bölge de adım başı bir tarihi yapıya rastlamak mümkün. Aynı zamanda Arnavut kaldırımlı sokakları tarihi dokuyla bütünleşmiş durumda. Bu bölgedeki tarihi yapılar otel, restoran ve kafe olarak ziyaretçilerine hizmet vermektedir. Gezip görmenin yanı sıra bu tarih kokan bölgede konaklamak da ayrı bir keyif.

 Palace of the Marques de Dos Aquas

 Yapı, 1740 yılında inşa edilmiş olup Rococo mimarisinin en güzel örneklerinden biridir. Günümüzde seramik objelerin sergilendiği bir müze olarak hizmet veriyor.

Llotja de Seda La Lonja

1482 ile 1548 yılları arasında inşa edilen yapı UNESCO tarafından koruma altına alınmıştır. İpek borsası binası olarak kullanılmıştır. Mimarisi ile Ortaçağ kalelerine benzemekte ve bu özelliği ile dikkat çekmektedir.

 City of Arts and Sciences

Modern mimarinin en güzel örneklerinden biri olan City of Arts and Sciences (Bilim ve Sanat Şehri) altı tane yapının birleşiminden oluşuyor. 1996 yılında planlanan bilim ve sanat merkezi; sinema salonu, botanik park, farklı etkinliklerin yapıldığı bir merkez, opera binası ve Avrupa'nın en büyük akvaryumu adı ile altı farklı yapı ile ziyaretçilerine hizmet veriyor.

 Doğal Güzellikleri ile Valencia

 The Albufera Natural Park

İspanya'nın en önemli sulak alanlarından biri olan Albufera Gölü (The Albufera Natural Park) doğayla içi içe zaman geçirmek için harika bir yer. Nadir kuş türlerine de ev sahipliği yapan göl tam bir doğa harikası. Aynı zamanda Katalan mutfağının lezzetleri ile de ziyaretçilerinin yüzünü gülümsetiyor.

Malvarrosa Beach

İnce kumlardan oluşan uzun kumsalı ve masmavi denizi ile Malvarrosa Beach kusursuz bir şehir plajıdır. Güneşlenmek ve denizin keyfini çıkarmak için kaçırılmaz bir fırsat.

Bioparc Valencia

Bioparc Valencia, yenilikçi hayvanat bahçeleri arasında yerini almıştır. Bu hayvanat bahçesinin ziyaretçileri hiçbir hayvanı rahatsız etmeden duvarlar arkasından hayvanları görebiliyorlar. Neredeyse Afrika'nın ufak bir yansıması şeklinde olan park görülmeye değer.

Turia Bahçeleri

Turia bahçeleri City of Arts and Sciences'in hemen yanında yer almaktadır. İnsanların yürüyüş yapabilecekleri, bisiklet kullanabilecekleri ve dinlenebilecekleri büyük bir park alanı vardır. Pek çok farklı ağaç türü ile yemyeşil görünen alan harika bir doğa manzarası sunuyor.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2018.08.28 10:39 - Son Güncellenme: 2018.08.28 10:40 - HABER MERKEZİ
A