Uyuşturucu tacirlerine 'drone'lu operasyon: 37 gözaltı

Uyuşturucu tacirlerine 'drone'lu operasyon: 37 gözaltı

İzmir'de jandarma ekiplerinin uyuşturucu tacirlerine yönelik havadan 'drone' destekli eğitimli köpeklerle yaptığı operasyonlarda 37 şüpheli gözaltına alınırken, çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

2018.02.10 12:03 - Son Güncellenme: 2018.02.10 12:03 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Uyuşturucu tacirlerine 'drone'lu operasyon: 37 gözaltı

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu madde kaçakçılığı olaylarının önlenmesi ve ortaya çıkarılması, şüphelilerin tespit edilerek yakalanması amacıyla 30 Eylül 2017 tarihinden itibaren tespit ettikleri şüphelilerin peşine düştü. Yaklaşık 4 aydır yapılan planlı istihbari çalışmalar ve Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı ile yapılan koordine sonucu, Kemalpaşa ilçesinde torbacı olarak tabir edilen satıcılara ve alıcılara yapılan operasyonlarda satışa hazırlanmış uyuşturucu ve uyarıcı maddeler ele geçirildi. Bu maddelerin satışını yapan 2 şahıs yakalanırken çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Bu satıcılardan uyuşturucu e uyarıcı madde alan 22 şahıs hakkında da uyuşturucu madde kullanmaktan işlem yapıldı.

Tutuklanan 2 uyuşturucu şahsın verdiği bilgiler ve yapılan operasyonun devamı olarak Kemalpaşa Sulh Ceza Hakimliği'nden alınan arama kararıyla, dün sabah saatlerinde, İzmir İl Jandarma Komutanlığı KOM şube ekipleri, Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Asayiş ekipleri uyuşturucu arama köpekleri ile havadan 'Drone' desteği ile 36 farklı adreste 37 şüpheli şahsa yönelik eş zamanlı yapılan operasyon yaptı. Aranan adreslerde çok miktarda esrar, kenevir tohumu, esrar içme aparatı (bonk), ruhsatsız av tüfeği, döner bıçağı, ele geçirildi. Hakkında yakalama kararı bulunan 37 şüpheli de jandarma ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların işlemlerinin bitmesinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.02.10 12:03 - Son Güncellenme: 2018.02.10 12:03 - HABER MERKEZİ
A