Uyuşturucu baronu Guzman: Bırakın eşime sarılayım

Uyuşturucu baronu Guzman: Bırakın eşime sarılayım

Ocak 2017'de ABD'ye iadesinden beri insan temasından mahrum bırakılan meşhur Meksikalı uyuşturucu baronu, gelecek hafta davasının açılışında eski bir güzellik kraliçesi olan eşiyle kucaklaşmak için insanlık adına yargıçtan izin istedi.

2018.11.08 13:32 - Son Güncellenme: 2018.11.08 13:33 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Uyuşturucu baronu Guzman: Bırakın eşime sarılayım

Ocak 2016'da yakayı yeniden ele veren 'El Chapo' (bücür) lakaplı Meksikalı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman'ın ABD'ye iadesi sonrası New York'ta görülecek davası için jüri seçimine başlandı. Ocak 2017'de ABD'de bir hapishaneye naklediğinden beri tecrit hücresinde tutulan ve kimseye dokunamamış olan Guzman, Brooklyn'deki mahkemenin yargıcı Brian Cogan'dan tek bir istekte bulundu.

Bücür, gelecek hafta başlayacak davasının açılışında eski güzellik kraliçesi olan eşi Emma Coronel Aispuro ile kucaklaşmak için yargıçtan izin istedi.

Savunma ekibinin yazılı başvurusunda, ABD'ye iadesinden beri Guzman'ın sadece prangalarının takılması ve çıkarılması sırasında hapishane personeliyle insani temas yaşadığı ve mahkemeye çıkarıldığında avukatlarıyla kısaca el sıkışabildiği belirtildi.

İnsan temasından yoksun kalmasının Guzman'ın akli dengesini bozduğunu ve bu durumun uzun sürecek davada kendisini savunmasına yardımcı olmayacağını dile getiren avukatlar, yargıçtan eşiyle kucaklaşmasına izin vererek insani bir jestte bulunmasını talep etti.

Hapishane firarlarıyla da meşhur Bücür'ün kaçma denemesinde bulunması ya da eşine gizli mesaj iletmesi gibi bir tehlikenin bulunmadığını savunan avukatlar, gerekirse eşiyle kucaklaşmasının savcıların ve güvenlik yetkililerinin gözetiminde gerçekleşebileceğini, bunların istediklerinde müdahale edebileceğini söyledi.

Savunma ekibinin hapishanedeki saygılı davranışlarına da dikkat çektiği 61 yaşındaki Guzman, on yıllardır ABD'ye uyuşturu kaçıran devasa bir suç örgütünü yönetmekle suçlanıyor. 13 Kasım'da başlayacak ve muhtemelen 4 ay sürecek davanın Bücür'ü ömür boyu demir parmaklıkların ardına hapsetmesi bekleniyor.

Sinaloa kartelinin eski liderinin davası için jüri seçimi de renkli görüntülere sahne oldu. Jürinin potansiyel üyelerinden biri Bücür'den imza almak için mahkeme görevlilerinden yardım isteyip "Ben biraz hayranıyım da" deyince, diskalifiye edildi. 
Bir başka olası üye, bir şarküteri dükkanının El Chapo isimli sandviçinden sürekli satın aldığını söyleyince elendi. 

Tam zamanlı Michael Jackson taklitçiliği yapan bir potansiyel üye, işi nedeniyle kimliğinin kolaylıkla tespit edilebileceği ve baskı altına alınabileceği gerekçesiyle gönderildi. Güvenlikleri için endişe ettiklerini söyleyenler de jüri dışı bırakıldı. Sonuçta 2.5 gün süren seçmelerle 12 jüri üyesi belirlendi.

Guzman, Ocak 2016'da yakalanmasına neden olan Rolling Stone dergisi için Hollywood yıldızı Sean Penn'e verdiği röportajda "Dünyada herkesten çok uyuşturucu satıyorum. Kamyonlar, tekneler, uçaklar ve denizaltılardan oluşan bir filom var" demişti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.11.08 13:32 - Son Güncellenme: 2018.11.08 13:33 - HABER MERKEZİ
A