Ünlü sanatçı Zuhal Olcay'a hapis cezası!

Ünlü sanatçı Zuhal Olcay'a hapis cezası!

İstanbul Kadıköy'de sahne aldığı yerde şarkı söylerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanatçı Zuhal Olcay, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Zuhal Olcay'ın daha önceden de 'kamu görevlisine hakaret' suçundan 10 bin 620 lira para cezası aldığı gerekçesiyle bu cezasını ertelemedi.

2018.03.22 12:32 - Son Güncellenme: 2018.03.22 13:53 - Güncel
A
Ünlü sanatçı Zuhal Olcay'a hapis cezası!
00:53 Ünlü sanatçı Zuhal Olcay'a hapis cezası!

İLGİLİ VİDEO

Ünlü sanatçı Zuhal Olcay'a hapis cezası!

Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları katıldı. Erdoğan'ın avukatı, celse arasında CD'yi incelediklerini, ekleyecek başka bir husus olmadığını sanık hakkında şikayetlerinin devam ettiğini ve cezalandırılmasını talep ettiler. Mahkeme Hakimi, sanık Zuhal Olcay'ı önce 1 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Sanığın geçmişi, sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışlarını göz önünde bulunduran mahkeme hakimi, Zuhal Olcay'ın 10 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.

Olcay'ın cezası, 2010 yılında 'kamu görevlisine hakaret' suçundan hakkında açılan davada 10 bin 620 lira adli para cezası aldığı gerekçesiyle ertelenmedi. 

İZLEYİCİLER İHBAR ETTİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçtiğimiz Aralık ayında hazırlanan iddianamede, sanatçı Zuhal Olcay'ın, Kadıköy'de 5 Ağustos 2016 tarihinde sahne aldığı yerde şarkı söylerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği belirtildi. Bir vatandaşın 155 polis ihbar hattını araması üzerine Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından suç evrakı düzenlenerek savcılığa yolladığı belirtilen iddianamede, savcılık tarafından da şüpheli Zuhal Olcay hakkında soruşturma başlatıldığı kaydedildi. Şüphelinin şarkı söylediği programın CD'sinin savcılık tarafından bilirkişiye yollandığı, yapılan inceleme sonucu hazırlanan raporda şüphelinin, "Boş vermişim dünyayı" isimli şarkısını söylediği sırada müziğe uyumlu bir şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözler sarf ettiği iddia edildi.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Soruşturmaya ilişkin olarak şüphelinin ifadesinin alındığı belirtilen iddianamede, şüpheli Zuhal Olcay'ın, iddiaya konu hareketi Cumhurbaşkanı'na yönelik değil, ön sırada bulunan bir seyircinin laf atması üzerine yaptığını söylediği belirtildi. Olcay'ın ifadesinde, kendisi ve seyircilerin alkol aldığını, alkol nedeniyle hoş olmayan hareketler yapmış olabileceğini söylediği ve suçlamayı kabul etmediğinin belirtildiği iddianamede, Zuhal Olcay'ın, sahne aldığı mekanda şarkı söylerken şarkının sözlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a uyarlamak ve hakaret etmek suretiyle, "Alenen Cumhurbaşkanına hakaret etmek" suçunu işlediği belirtilerek 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.03.22 12:32 - Son Güncellenme: 2018.03.22 13:53 - Aysın Komitgan
A