Ünlü sanatçı Bursa'daki müzelere hayran kaldı

Ünlü sanatçı Bursa'daki müzelere hayran kaldı

Bursa Büyükşehir Belediye tarafından Müzeler Şube Müdürlüğü'nün koordinesinde kentin kültür ve sanat yaşamını zenginleştirmek ve sosyokültürel hayatını canlandırmak hedefiyle tarihi kültürel mirası yaşatma ve koruma projeleri kapsamında kentte kazandırılan Bursa Müzeleri,  sanatçılara da ilham kaynağı oluyor.

2018.02.15 15:50 - Son Güncellenme: 2018.02.15 15:50 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Ünlü sanatçı Bursa'daki müzelere hayran kaldı

Bir dizi etkinlik için Bursa'da bulunan ünlü sinema ve dizi oyuncusu Selda Alkor, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki Tekstil Sanayi Müzesi ile Göç Tarihi Müzelerini ziyaret etti.  Asmalı Konak dizisindeki Sümbül Hanım karakteriyle gönüllerde taht kuran Selda Alkor'a, Müzeler Koordinatörü Yaşar Elmas,  Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik ile Gazeteci- Yazar Serkan İnceoğlu eşlik etti. 4 bölümden oluşan Tekstil Sanayi Müzesi'ndeki İpek bölümüne hayran kalan usta oyuncu,  kozadan ipek çekimini ve Bursa işi tarihi ipek tezgâhını yakından inceledi. 

Ailesi de göçmen olan Alkor, daha sonra Göç Tarihi Müzesi'ni gezdi.  Müzede görevli rehberlerden Bursa'nın göç tarihine ilişkin bilgi alan Alkor,  Rumeli, Kafkasya ve Balkan göçlerinin konu edildiği canlandırmaları ilgiyle inceledi.  Bursa müzelerinin son derece başarılı bir şekilde kurgulandığına tanık olduğunu ifade eden usta oyuncu, nitelikli zaman geçirmek isteyen herkesin bu değerlere sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Alkor, tarihi kültürel mirasın yaşatılması ve korunmasında Bursa'nın önemli bir misyonu yerine getirdiğini ve kentin tarihi ve kültürel geçmişi ile bir açık hava müzesini andırdığını ifade etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.02.15 15:50 - Son Güncellenme: 2018.02.15 15:50 - HABER MERKEZİ
A