Ünlü pilottan yuvaya ziyaret

Ünlü pilottan yuvaya ziyaret

Marmaris'te 13-16 Eylül'de düzenlenecek olan Dünya Ralli Şampiyonası'nın 10'uncu yarışı olan Türkiye Rallisi öncesinde Hyundai'nin dünyaca ünlü pilotu Andreas Mikkelsen ve co-pilot Andreas Thomas Jeger, yarıştığı aracın üretildiği İzmit'teki Hyundai fabrikasını ziyaret etti.

2018.09.10 17:50 - Son Güncellenme: 2018.09.10 17:50 - Spor
A
Ünlü pilottan yuvaya ziyaret

Aracın üretim sürecini baştan sona inceleyen Mikkelsen, daha sonra kendisi için özel olarak üretilen ralli otomobilini kullandı. Gezi sonrasında tercüman aracılığıyla yaptığı konuşmada Türkiye'yi ve fabrikayı çok beğendiğini söyleyen Mikkelsen, "Öncelikle misafirperverliğiniz için çok teşekkür ederim. Çünkü Türkiye'ye geldiğimde ilk bunu fark ettim. Çok konukseversiniz, çok misafirperversiniz. Herkesin ilgisi çok büyük. Fabrikanın da çok ilginç yerleri vardı. Benim için en dikkat çekici yer ise pres atölyesiydi. Preste o makinaların düz sacı nasıl şekillendirdiğini görmek heyecan vericiydi. Burası benim kullandığım aracın evi, biz otomobilleri buradan alıyoruz ve onları daha sonra ralli otomobili haline dönüştürüyoruz. O yüzden burada, aracımın kendi evinde yarışacak olmaktan dolayı oldukça fazla heyecan duyuyoruz. Hafta sonu Marmaris'te Türkiye Rallisi var. Otomobilimize güveniyoruz. Oldukça güçlü, kuvvetli, dayanıklı bir araç" dedi.

OTOMOBİLE GÜVEN TAM

Marmaris'te düzenlenecek ralliye de değinen ünlü pilot Mikkelsen, "Etapları tanımıyoruz ama gördüğümüz kadarıyla oldukça kırıcı etaplar var. Biz otomobilimize güveniyoruz. O yüzden kendi evimizde, şampiyonada ve sürücüler klasmanındaki liderliğimizi geliştirip, puan farkını da açmak istiyoruz. İlk kez yarışacağımız bir parkur olduğu için hakkında çok fazla bir bilgiye sahip değiliz. Ama gördüğümüz kadarıyla hava çok sıcak ve kırıcı. Çok risk alarak maksimum hızla gitmek çok mantıklı olmayacak gibi. Aracı da korumamız lazım. O yüzden aradaki dengeyi yarın ve bugünkü antrenmanlarda kurup, daha sonra bu tecrübeyi yarış içerisinde kullanacağız" dedi.

 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.09.10 17:50 - Son Güncellenme: 2018.09.10 17:50 - Burcu Kahraman
A