Ünlü müzisyen hangi partiye oy vereceğini açıkladı

Ünlü müzisyen hangi partiye oy vereceğini açıkladı

Ara seçimlerde Demokrat Parti'nin adaylarını destekleyeceğini açıkladığı bir sosyal medya paylaşımda bulunan ABD'li ünlü müzisyen Taylor Swift, özellikle genç seçmenleri oy vermeye davet etti.

2018.10.08 16:26 - Son Güncellenme: 2018.10.08 16:27 - Magazin - HABER MERKEZİ
A
Ünlü müzisyen hangi partiye oy vereceğini açıkladı

Kongre ara seçimlerinde oyunu Cumhuriyetçilerin ağırlıkta olduğu Tennessee eyaletinde kullanacak olan Swift, Instagram hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, oy vereceği partiyi açıkladı.

Geçmişte politik görüşlerini kamuoyuna açıklama konusunda gönülsüz olduğunu aktaran Swift, son iki yılda, hayatında ve dünyada gerçekleşen bazı olayların da etkisiyle politik görüşlerini açıklama konusunda farklı hissetmeye başladığını belirtti.

Swift, "Oyumu her zaman hak ettiğimizi düşündüğüm insan haklarını koruyacak ve onun için savaşacak adaya vereceğim" dedi.

'BU ÜLKEDE İNSANLARA YÖNELİK SİSTEMATİK IRKÇILIK KORKUTUCU, YAYGIN VE MİDE BULANDIRICI'

Müzisyen mesajında, "LGBT hakları için mücadeleye ve cinsel yönelim ya da cinsiyetle ilgili her türlü ayrımcılığın yanlış olduğuna inanıyorum. Bu ülkede ten renkleri farklı olan insanlara yönelik sistematik ırkçılık korkutucu, mide bulandırıcı ve çok yaygın" ifadelerini kullandı.

"Ten rengini ve cinsel yönelimini umursamadan bütün Amerikalıların onuru için mücadele etmeye ve savaşmaya gönüllü olmayan bir adaya oy veremem" diyen ünlü müzisyen, geçmişte olduğu gibi Kongre seçimlerinde yine kadın adaylara oy vermeye devam edeceğini açıkladı.

Senato ve Kongre seçimlerinde hangi adaylara oy vereceğini açıklayan Swift, "Senato içim oy vereceğim aday Phil Bredesen, ayrıca Temsilciler Meclisi seçiminde de oyumu Jim Cooper'a vereceğim" açıklamasında bulundu.

'BALCKBURN'ÜN KONGREDEKİ OY GEÇMİŞİ BENİ KORKUTUYOR'

Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Marsha Blackburn'e kesinlik oy vermeyceğini belirten Swift, "Marsha Blackburn'ün Kongre'deki oy geçmişi beni korkutuyor. Blackburn, kadınlar için eşit ücret ve kadınlara yönelik sevgili tacizi, ev içi şiddetten kadınları koruyacak olan yasaya karşı oy kullanmıştı" ifadelerini kullandı.

Blackburn'ün işletmelerin eşcinsel çiftlere hizmet vermeme hakıları olduğuna inandığını belirten Swift, "O (Marsha Blackburn) eşcinsellerin evlenmeye hakları olmadığını düşünüyor" dedi.

'EYALETİNİZDEKİ ADAYLARI İYİ ARAŞTIRIN'

Öte yandan Swift, oy vermeninin bu seçimler nezdinde oldukça önemli olduğu yönünde de sevenlerine hatırlatmalarda bulundu.

Swift yayınladığı mesajında, "Lütfen, Lütfen, eyaletinizdeki adayların sizin sahip olduğunuz değerlere yakın durup durmadıklarını öğrenin. Birçoğumuz gibi biz de, kendi partimiz içerisinde yüzde 100 olarak bize uygun bir aday bulamayacağız ama her halikürda oy vereceğiz. Geçen 2 yılda birçok, zeki, düşünceli ve itidal sahibi kişi 18 yaşını devirdi ve oy verme hakkına ve ayrıcalığına sahip oldu. Ama önce oldukça basit ve kolay olan seçimler için kayıt işlemini yapmanız gerekiyor. Unutmayın, Tennessee eyaleti için son kayıt günü 9 Ekim" sözleri ile genç seçmenleri oy vermeye davet etti.

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2018.10.08 16:26 - Son Güncellenme: 2018.10.08 16:27 - HABER MERKEZİ
A