Ünlü kadınların çıkışı Fransa ve ABD'yi karıştırdı

Ünlü kadınların çıkışı Fransa ve ABD'yi karıştırdı

Ünlü Fransız aktris Catherine Deneuve'ün başını çektiği 100 ünlü kadın, ABD'deki #BenDe kampanyasını eleştirerek, erkeklerin flörtöz olmasının serbest kalması gerektiğini savundu.

2018.01.11 10:38 - Son Güncellenme: 2018.01.11 10:39 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Ünlü kadınların çıkışı Fransa ve ABD'yi karıştırdı

Catherine Deneuve'ün da aralarında olduğu 100 kadın tarafından yayınlanan bildiride, #BenDe kampanyasının bir "cadı avı" olduğu ve erkeklerin kadınlarla flört etmek için girişken olmasının suç olmaması gerektiği belirtildi.Ünlü kadınlar, taciz etme ve baştan çıkarma arasındaki farkı algılamak gerektiğini ve kadınların kurban statüsüne sokulmasına karşı olduklarını paylaştı.

ELEŞTİRİ YAĞMURU GELDİ

Bildiride başı çeken Catherine Deneuve'ye ve diğer ünlülere sosyal medya kullanıcılarından gelen eleştiriler çığ gibi büyüdü. Sosyal medyada "Zengin kadınların ağıtı" şeklinde yorumlanan ve tepki toplayan bildiriye sanatçı ve siyasetçiler de tepki gösterdi.

Sosyal medya kullanıcıları, "rezalet", "kadınların tacizini özgürlük olarak göstermek kabul edilemez" şeklinde yorumlar yaptı.

Eski Bakan ve 2007 Cumhurbaşkanı adayı Sosyalist Partili Segolene Royal, ünlü aktristin bu bildiriyi imzalamasından duyduğu üzüntüyü paylaşırken, "Tacize uğrayıp korkudan konuşamayan kadın ve erkeklere" desteğini paylaştı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.01.11 10:38 - Son Güncellenme: 2018.01.11 10:39 - HABER MERKEZİ
A