Üniversiteli gençten tepki çeken video! Özür diledi ama...

Üniversiteli gençten tepki çeken video! Özür diledi ama...

AKDENİZ Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisinin Dünya Engelliler Günü'nde engellileri taklit etmeye çalıştığı paylaşımı büyük tepki çekti. Paylaşımı yapan için üniversite inceleme başlatırken, aynı öğrenci yeni bir video çekerek özür diledi.

2017.12.07 12:55 - Son Güncellenme: 2017.12.07 14:37 - Güncel
A
Üniversiteli gençten tepki çeken video! Özür diledi ama...
01:00 Üniversiteliden, üzen paylaşımla ilgili özür

İLGİLİ VİDEO

Üniversiteliden, üzen paylaşımla ilgili özür

00:14 Üniversiteli gençten tepki çeken video! Özür diledi ama...

İLGİLİ VİDEO

Üniversiteli gençten tepki çeken video! Özür diledi ama...

Akdeniz Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde tramvayda çektiği görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Adı öğrenilemeyen kız öğrenci, görüntülerde tramvay hareket halindeyken engelliler için ayrılmış bölüme geçerek engelli taklidi yapıyor.

Yanında bulunan diğer kız öğrenciler de gülerek arkadaşlarının görüntüsünü çekip sosyal medyada paylaştı.

ÖZÜR VİDEOSU YAYIMLADI

Paylaşımın ardından üniversite öğrencisine tepki yağdı. Artan tepkiler sonrası kız öğrenci, yeni bir görüntü çekerek herkesten özür diledi. Öğrenci özür videosunda, "Yaptığım hiç hoş bir şey değildi. Bunu sonradan fark ettim, çok pişmanım. Benim de engelli bir kuzenim var, bunu normal bir kafayla kesinlikle yapmam. Videoyu izlediğimde bunu ben mi yapmışım diye düşündüm. Arkadaşlarımla alkol almıştım, bunu kasıtlı yapmam. Ben engellilere yönelik etkinliklere giden biriyim" dedi.

ÜNİVERSİTE TEPKİ GÖSTERDİ

Akdeniz Üniversitesi de resmi sosyal medya hesabından öğrenciye tepki gösterdi. Üniversite, yaptığı paylaşımda, "Hiçbir zaman rastlamak istemediğimiz bu çirkin tavırlarla ilgili gerekli incelemeler başlatılmıştır. Üniversite olarak en hassas olduğumuz konulardan biri olan engelli bireylerimiz ile ilgili bu tür çirkin bir olayda adımızın geçiyor olmasından büyük üzüntü duyuyoruz" ifadesini paylaştı.

SORUŞTURMA AÇILDI

Antalya'da Dünya Engelliler Günü'nde toplu taşıma aracı içerisinde engeli vatandaşlar için ayrılan özel alanda video ve fotoğraf çekerek engellilerle dalga geçen genç kız hakkında soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, "Toplu taşıma aracı içerisinde engeli vatandaşlarımız için ayrılan özel alanda çekilen video ve fotoğrafların sosyal medyada paylaşıldığı tespit edilmekle, yapılan bu paylaşımların toplumumuzun değerlerine hakaret içermesi ve alenen aşağılamaya yönelik olduğu olayla ilgili olarak Türk Ceza Kanunu'nun 216/2 maddesi (Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik ve Aşağılama) ve Türk Ceza Kanunu'nun 125/1-4 maddesi (Hakaret) uyarınca resen soruşturma başlatılmıştır. Sosyal medya paylaşımı ile ilgili olarak, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne verilen talimat üzerine olayın şüphelisinin kimliği tespit edilerek araştırma raporu düzenletildiği, hakkında yasal işlem yapılmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımızın ilgili bürosuna talimat verildi" denildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2017.12.07 12:55 - Son Güncellenme: 2017.12.07 14:37 - Gülcan Tekin
A