Üniversitelerin kontenjanları planlanıyor

Üniversitelerin kontenjanları planlanıyor

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç başkanlığında, yükseköğretim alanında istihdam odaklı politikaların oluşturulması buna bağlı olarak yeni açılacak eğitim programları ve kontenjanların planlanması amacıyla 2019 yılının ilk "Yükseköğretim Programları Danışma Kurulu Toplantısı" yapıldı.

2019.01.10 14:44 - Son Güncellenme: 2019.01.10 14:44 - Eğitim - HABER MERKEZİ
A
Üniversitelerin kontenjanları planlanıyor

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç başkanlığında, yükseköğretim alanında istihdam odaklı politikaların oluşturulması buna bağlı olarak yeni açılacak eğitim  programları ve kontenjanların planlanması amacıyla 2019 yılının ilk  "Yükseköğretim Programları Danışma Kurulu Toplantısı" yapıldı.

Üniversitelerin yeni programları ve kontenjanı planlanıyor. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç  başkanlığında, yükseköğretim alanında istihdam odaklı politikaların oluşturulması  ile buna bağlı yeni açılacak eğitim programları ve kontenjanların planlanması  amacıyla 2019 yılının ilk "Yükseköğretim Programları Danışma Kurulu" toplantısı  gerçekleştirildi. 

Yapılan toplantıya kurul üyesi Sanayi ve Teknoloji  Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı  Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu  Başkanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden yetkililer katıldı.

İlk toplantısı 26 Aralık 2017'de yapılan kurulun ikinci toplantısında ise, ilgili kurumların görüş ve önerileri doğrultusunda Türkiye'deki ve dünyadaki gelişme ve eğitimler, işgücü ve istihdam ihtiyaçları dikkate alınarak yeni meslek alanlarında yükseköğretim kurumları bünyesinde önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyde açılabilecek yeni program önerileri ve yükseköğretimde kontenjan planlamaları üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Yükseköğretim alanında değişen dinamiklerin kamu ve özel sektör  alanlarında meydana getirdiği sonuçlara dikkat çekilerek mevcut diploma  programlarının ihtiyaç duyulan mesleki beceriler doğrultusunda revize edilmesi  gereği de üzerinde durulan konular arasında yer aldı. Ayrıca ilgili paydaşlar tarafından yapılan envanter çalışmaları  kapsamında elde edilen veriler ışığında, başta eğitim ve eğitim bilimleri  fakülteleri ve sağlık bilimlerindeki programlar olmak üzere, bakanlıklar  düzeyinde yapılan istihdam odaklı projeksiyon çalışmalarının ülkenin 2023  hedefleriyle uyumlu yeni stratejilerin geliştirilmesine katkı sağlayacağı  belirtildi.

BİR SONRAKİ TOPLANTI ŞUBATTA

Şubat ayının ilk haftasında yapılması kararlaştırılan Yükseköğretim Programları Danışma Kurulu'nun üçüncü toplantısında söz konusu konuların tekrar ele alınması ve daha somut adımlar atılmasına karar verildi.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2019.01.10 14:44 - Son Güncellenme: 2019.01.10 14:44 - HABER MERKEZİ
A