Uluslararası Moskova Otomobil Fuarı açıldı

Uluslararası Moskova Otomobil Fuarı açıldı

Dünyaca ünlü markaların yanı sıra Rus üretimi araçların de sergilendiği Uluslararası Moskova Otomobil Fuarı-2018 açıldı.

2018.08.30 11:43 - Son Güncellenme: 2018.08.30 11:43 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Uluslararası Moskova Otomobil Fuarı açıldı

Başkent Moskova'da iki yılda bir yapılan fuarda tanınmış markalardan Renault, Kia, Hyundai ve Wolkswagen araçlarını teşhir ederken, başta Çin olmak üzere farklı ülkelerin Rus pazarında ürettiği ve satışa sunduğu araçlar salonda yerlerini aldı.

Bu yıl fuarın en dikkat çeken otomobillerinin başında ise Rus marka araçlar geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yeniden seçilmesinden sonra yemin törenine giderken kullandığı ve Kremlin Sarayı'nda ilk defa görülen "Kortej" isimli limuzinin üreticisi Aurus, "Senat" isimli limuzinini de görücüye çıkardı.

Şaman adlı Rus yapımı 8X8 arazi aracı fuarda en çok ilgi çeken araçlardan biri oldu.

Rus KAMAZ firmasının ilk defa 2018 Dünya Kupası maçlarının yapıldığı sırada Tataristan'ın Kazan şehrinde sergilediği ve trafiğe kapalı alanda hizmet verdiği "shuttle bus" tipi pilotsuz "Nami" marka 12 kişilik minibüs ise dikkati çekti.

Yeni model Lada marka otomobillerin yanı sıra Rusya'nın ticari araç üreticilerinden GAZ grubunun Sakarya'da üretmeye başladığı GAZelle Next marka araçların pilotsuz versiyonları fuarda tanıtıldı.

Ayrıca eski Rus "Jiguli" marka otomobillerin modifiye edilmiş bir koleksiyonu da fuar alanında sergilendi.

Renkli görüntülere sahne olan fuarda bu yıl en çok ilgiyi elektrikli ve sürücüsüz araçlar çekti.

Otomobil konulu en önemli fuar etkinliği olan Moskova Uluslararası Otomobil Salonu Rusya'da 2 yılda bir düzenleniyor.

Ekonomik kriz dönemi de dahil olmak üzere önceki yıllarda organizasyon düzeyi ve fuar kalitesi önde gelen otomobil üreticileri ve katılımcıları tarafından çok iyi değerlendirildi.

Moskova Uluslararası Otomobil Salonu Rusya'da otomobil endüstrisinin gelişimi için önemli bir olay haline geldi ve Rus piyasasının çağdaş ve kaliteli otomobillerle dolması için ek teşvik oldu.

Otomobil Salonu otomobil iş dünyası temsilcilerinin buluşma yeri haline geldi, burada yeni temaslar kuruluyor ve kontratlar imzalanıyor.

2018 yılında ilk kez geleceğin ulaşım ve lojistik alanlarının tanıtılacağı Mobilistic teknoloji festivali gerçekleşecek. Proje otomotiv sanayide çağdaş kararları, alternatif ulaşım ve yakıt çeşitlerini, elektrikli ulaşım, güneş enerjisini kapsayacak.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.08.30 11:43 - Son Güncellenme: 2018.08.30 11:43 - HABER MERKEZİ
A