Uluslararası Fotoğraf Yarışmasının ödül töreni Bursa'da yapılacak

Uluslararası Fotoğraf Yarışmasının ödül töreni Bursa'da yapılacak

Fotoğraf sanatının prestijli organizasyonlarından Orhan Holding Uluslararası Fotoğraf Yarışmasının ödül töreni, 9 Aralık'ta Bursa'da yapılacak. 

2017.11.15 18:18 - Son Güncellenme: 2017.11.15 18:24 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Uluslararası Fotoğraf Yarışmasının ödül töreni Bursa'da yapılacak

Orhan Holding'in fotoğraf sanatı ve fotoğrafçılığın gelişimi adına 19 yıldır ulusal, 13 yıldır da uluslararası olarak sürdürdüğü yarışma bu yıl, "serbest" temasıyla renkli, siyah beyaz ve deneysel olmak üzere üç kategoride gerçekleştirildi. 

Bu yıl Vietnam'dan Bangladeş'e, ABD'den Endonezya'ya, İsveç'ten Maldivler'e kadar 70 ülkeden, 714 fotoğraf sanatçısının 5 bin 992 fotoğrafla katıldığı yarışmanın jürisi, 11 Kasım'da yaptığı değerlendirmeyle ödüllendirilecek eserlerle sergilenmeye değer eserleri belirledi. 

Burhan Özbilici, Özcan Taras, Muzaffer Sütlüoğlu, Ayşegül Orhan, Burak Doğansoysal, İzzet Keribar, Erol Doğaner, Necla Orhan ve Ayşen Küçüka'nın bulunduğu jüri, 24 eseri ödüllendirirken, 57 eseri daha sergilemeye layık buldu.

Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu  (FIAP) tarafından gümüş plaket,  Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından da "üçüncü yıldız" verilerek onurlandırılan prestijli yarışmanın ödül töreni ve sergi açılışı, 9 Aralık'ta yapılacak.

- Eserler dört sergiyle fotoğrafseverlere ulaşacak  

Yarışmanın kurucusu Necla Orhan, yaptığı açıklamada, Türkiye'yi, kültürünü, fotoğraf sanatını tanıtmak, yurt dışından katılan fotoğrafçılarla onların ülke ve kültürlerini tanımayı, paylaşmayı amaç edindikleri yarışmaya katılan tüm sanatçılara, jüri üyelerine teşekkürlerini ifade etti. 

Yarışmanın ödül töreni ve sergi açılışının 9 Aralık'ta Orhan Holding Teknik Oto BMW'de gerçekleştirileceğini belirten Orhan, serginin daha sonra 18-23 Aralık'ta Tayyare Kültür Merkezi Cemal Nadir Güler Salonunda,  3-17 Ocak'ta Nilüfer Halkevi Sergi Salonunda ve 24 Şubat-2 Mart'ta İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneğinde (İFSAK) sanatseverlerin izlenimine sunulacağını kaydetti. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.11.15 18:18 - Son Güncellenme: 2017.11.15 18:24 - HABER MERKEZİ
A