Uludağ'dan renkli görüntüler! Düşe kalka birinci olmaya çalıştılar

Uludağ'dan renkli görüntüler! Düşe kalka birinci olmaya çalıştılar

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uludağ Kış Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Karton kızak yarışması da düzenlenen etkinlikte yarışmacılar düşe kalka birinci olmaya çalıştı.

2019.01.20 12:44 - Son Güncellenme: 2019.01.20 13:11 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Uludağ'dan renkli görüntüler! Düşe kalka birinci olmaya çalıştılar
06:06 Uludağ'dan renkli görüntüler. Düşe kalka birinci olmaya çalıştılar

İLGİLİ VİDEO

Uludağ'dan renkli görüntüler. Düşe kalka birinci olmaya çalıştılar

SEFA BALABAN - BURCU SEKMEN/BURSADABUGUN

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uludağ Kış Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. İglo yapımı, geleneksel kızak yarışması ve karton kızak yarışması düzenlendi. Şenlikte en çok dikkat çeken ise karton kızak yarışması oldu. Birbirinden farklı tasarıma sahip karton kızakların yarışı izleyiciler tarafından beğeni ile karşılandı. Kimi yarışı bitiş çizgisine yakın bitirirken, kimi de daha başlamadan yarışı noktaladı.

Kızak yarışmasının başlangıç komutunu ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş verdi. Başkan Aktaş, daha sonra basın mensuplarına yaptığı konuşmasında Uludağ'ı sadece kışın değil 4 mevsim canlandırmanın çalışmasını yaptıklarının altını çizerek, "Bursa'da yaşayanlar olarak bizler büyük bir değerler deryasının içindeyiz. Başımızı ne yana çevirsek, ya bir tarihi yapıyla, ya bir doğal güzellikle, ya denizle, ya gölle karşılaşıyoruz. Bu kentin her adımında bir sır saklı. Kendini şehre açana şehir de kendini açıyor, görkemini güzelliğini saklamıyor. Bu yüzden yaratanımıza ne kadar şükretsek azdır.

Uludağ, sadece Bursa'nın değil, Türkiye'nin en önemli sembollerinden biridir. Marmara'nın en yüksek noktası. Florası, faunası, buzul gölleri gibi kendine has özellikleriyle öne çıkan bir değerimiz. Yıllardır Uludağ'ın kışın gidilecek bir tatil merkezi olduğu öne çıkarıldı. Doğrudur burada kış turizminin bütün imkanları var. Ancak Uludağ'ımız kar olmadan da güzel. Bizim öncelikli hedeflerimiz arasında Uludağ'ın 4 mevsim cazibe merkezi olması konusu var. İnşaallah sayın Cumhurbaşkanımızın destekleri, ilgili bakanlıklarımızın ve kent dinamiklerimizin de gayretleriyle Uludağ, hakettiği konuma taşınacak. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa'nın tüm güzelliklerinin bu şehirde yaşayan herkes tarafından hissedilmesi için elimizden geleni yapacağız. Uludağ, Bursa ile bir bütün olarak daha güçlü bir şekilde ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacaktır. Bu konuda önemli gelişmeler de oluyor. Büyükşehir Belediyesi olarak, kültür ve turizm bakanlığı'mız ile koordineli bir şekilde, bursa'nın turizm alanında gelişmesi için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz günlerde kültür ve turizm bakanımız sayın mehmet nuri ersoy'un bursa'mızı ziyaretlerinde de detaylıca konuşma fırsatımız oldu. Sayın bakanımızın talimatlarıyla Uludağ Alan Başkanlığı yönetim planlaması çalışmalarına başladık. 1'inci Gelişim bölgesine nitelikli bir tesis kazandırmak için harekete geçtik. Uludağ oteller 1'inci gelişim bölgesi spor tesisi yaşam alanı ve katlı otopark projesi tesis 1'inci gelişim bölgesi sınırları içinde ancak 2'inci bölgeye daha yakın. 12 dönümlük bir alnda konuşlandırılacak. Tesiste 750 araçlık kapalı otopark inşa edilecek. Böylece Uludağ'ın en önemli sorunlarından biri
çözüme kavuşmş olacak" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.01.20 12:44 - Son Güncellenme: 2019.01.20 13:11 - HABER MERKEZİ
A