Ukraynalı çift Polonya'nın en küçük kafeteryasını açtı

Ukraynalı çift Polonya'nın en küçük kafeteryasını açtı

Ukraynalı Oleg-İnna Yarovyi çifti 6 metrekarelik kafeterya ile Polonya'nın en küçük kafeteryasını açtı. Minik kafeteryayla Polonya'nın en küçük kafeteryası olduğunu tescilleyen Ukraynalı çift, dükkanlarında yenilebilen fincanda kahve servisi de yapıyor.

2018.09.29 11:45 - Son Güncellenme: 2018.09.29 11:45 - Dünya
A
Ukraynalı çift Polonya'nın en küçük kafeteryasını açtı

Ukraynalı Oleg-İnna Yarovyi çifti, Polonya'nın başkenti Varşova'da ülkenin en küçük kafeteryası Dobro Dobro Kafe'yi açtı. Kiev'de hukuk ve muhasebe eğitiminin ardından yeni bir hayatı denemek için 3 yıl önce eşiyle birlikte Varşova'ya gelen Oleg Yarovyi bir dönem reklamcılık alanında çalıştıktan sonra her geçen gün popülaritesi artan kafeterya sektörüne girmeye karar vermiş.

Bir süre mekan arayışlarını sürdürdükten sonra iyi bir muhitte ancak küçücük bir dükkan bulabilen Ukraynalı çift, Kiev'deki küçük kafeteryalardan esinlenerek Dobro Dobro Kafe'yi açtı. Sonrasında gelen hemen her müşteriden kafeteryanın çok küçük olduğunu duyan Yarovyi çifti yaptıkları araştırmalar neticesinde Polonya'nın en küçük kafeteryasını açtıklarını fark etti. Bu durumu avantaja çevirmek isteyen çift, Polonya Rekorlar ve Özgünlükler Servisi'ne başvurdu.

Kurumdan gelen yetkililer 6 metrekarelik kafeteryada yaptıkları inceleme neticesinde Dobro Dobro Kafe'nin ülkenin en küçük kafeteryası olduğunu tescil etti. Kurum buna ilişkin olarak Yarovyi çiftine sertifika da verdi.

Küçüklüğünün tescillenmesinin ardından kafe adeta ziyaretçi akınına uğradı.

Oleg Yarovyi yaptığı açıklamada müşterilerin ilgisinden oldukça memnun olduklarını belirtirken, menülerinde en çok rağbet gören seçeneğin ise "İç kahveyi ye fincanı" seçeneği olduğunu söyledi. "Gofretten oluşan fincanımızın içi çikolata kaplı. Bu fincana koyduğumuz sıcak kahve çikolatayı eritmeden, gofret fincanı ıslatmadan yarım saat dayanıyor. Yani müşterinin kahveyi içmesi için yarım saati var" diyen Oleg Yarovyi küçük kafeteryalarında bir de askıda kahve uygulaması olduğunu aktardı. Canı kahve çeken ancak durumu olmayan kişilerin bir başka müşterinin ücretini ödeyip askıya astığı kahveyi içebildiklerini aktaran Yarovyi, bu uygulamanın da epey rağbet gördüğünü söyledi. Kısa süre önce Lublin ve Wroclaw şehirlerinde de şube açtıklarını belirten Yarovyi çifti, gelecekte Polonya'nın en küçük kafeteryalar zincirini kurmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.09.29 11:45 - Son Güncellenme: 2018.09.29 11:45 - Gülcan Tekin
A