Uçağı kaçırdı kazada öldü

Uçağı kaçırdı kazada öldü

Ünlü oyuncu Demet Akbağ'ın eşi Zafer Çika, geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybetti. Çika'nın İstanbul'dan sabah saatlerinde İzmir'e gelmeyi planladığı uçağı kaçırdığı, saat 17.00'de kente geldikten sonra Çeşme'ye gitmek üzere yola çıktığı öğrenildi...

2019.03.14 08:38 - Son Güncellenme: 2019.03.14 11:58 - Magazin - HABER MERKEZİ
A
Uçağı kaçırdı kazada öldü

İzmir'in Narlıdere ilçesinde, bulunduğu pikap tipi kamyonetin şarampole yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Demet Akbağ'ın eşi Zafer Çika (51), bugün Çeşme'de son yolculuğuna uğurlanacak. Kaza haberini öğrenen ve apar topar İzmir'e gelen Demet Akbağ'ın, acı haberini alınca yıkıldığı, güçlükle ayakta olduğu öğrenildi. Bu arada Zafer Çika'nın İstanbul'dan sabah saatlerinde İzmir'e gelmeyi planladığı uçağı kaçırdığı için saat 17.00'de kente geldikten sonra Çeşme'ye gitmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

EMNİYET KEMERİ TAKMAMIŞ

Kaza, önceki gün saat 18.30 sıralarında İzmir- Çeşme Otoyolu İstihkam Eğitim ve Merkez Komutanlığı yakınlarında meydana geldi. Hava yolu ile İzmir'e gelen Zafer Çika, buradan halasının oğlu olan Muammer Renda'nın kullandığı 35 S 7580 plakalı pikap ile Çeşme'ye gitmek üzere yola çıktı. İstihkam Eğitim ve Merkez Komutanlığı yakınlarında sürücü, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon kontrolünü yitirdi. Önce bariyerlere çarpan araç, ardından şarampole yuvarlandı.

KALBİ İKİ KEZ ÇALIŞTIRILDI AMA...

Kazada, sürücü Muammer Renda ve Zafer Çika yaralandı. Çevredekilerin haber vermesiyle bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, sürücünün yanında oturduğu anlaşılan Çika'nın, emniyet kemerinin takılı olmaması nedeniyle kaza sırasında aracın ön camından fırladığını belirledi.

Kazanın ardından ağır yaralanan ünlü oyuncunun eşi Zafer Çika, ambulansla kaldırıldığı Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Sürücü Renda ise tedavisinin ardından taburcu edilirken sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Çika'nın cansız bedeni savcının incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Kazada hayatını kaybeden Zafer Çika'nın iki kez duran kalbinin çalıştırıldığı ancak üçüncüde döndürülemediği öğrenildi.

BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK

Çika'nın cenazesinin bugün öğle namazında İzmir Alsancak Hocazade Camii'nden kaldırılıp Çeşme Alaçatı'da toprağa verileceği açıklandı. Sanatçı Demet Akbağ ile eşi Zafer Çika'nın Çeşme'nin Alaçatı Mahallesi'nde restoran ve bir evleri bulunuyor.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN DEMET AKBAĞ'A TAZİYE TELEFONU

Öte yandan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Demet Akbağ'ı telefonla arayarak eşi Zafer Çika'nın vefatı dolayısıyla taziyelerini iletti. Erdoğan, başsağlığı dileklerini sundu. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım da Demet Akbağ'ı telefonla arayarak başsağlığı diledi. (Yeni Asır-Metin Burmalı)

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2019.03.14 08:38 - Son Güncellenme: 2019.03.14 11:58 - HABER MERKEZİ
A