Turna yemişi mideyi koruyor

Turna yemişi mideyi koruyor

Türkiye'de turna yemişi olarak bilinen cranberry, idrar yolu enfeksiyonu ve diş çürümelerine karşı olduğu gibi mide hastalıkları konusunda da alternatif olarak önerilebilen yöntemlerden biri olabilir.

2017.09.17 20:32 - Son Güncellenme: 2017.09.17 20:32 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Turna yemişi mideyi koruyor

Tel Aviv Üniversitesi'nden bir araştırma ekibinin yapmış olduğu çalışmalara göre kuru meyve olarak da tüketilen turna yemişi, bakteri tutunmasını engelleyici işlevi sayesinde, mide hastalıklarına karşı koruma sağlayabiliyor. Gastrit ve ülser gibi mide hastalıklarına sebebiyet veren helicobacter pylori bakterisinin mide duvarlarına yapışmasını engelleyerek, midede meydana gelebilecek enfeksiyonları önlemeye yardımcı olabiliyor.

MİDEYİ KORUYOR

Uzmanlar, bakterilerin hücre veya dokulara yapışması vücutta enfeksiyon oluşacağının habercisi olduğunu belirtirken, turna yemişi içeriğindeki proantisiyanidin (PACs) olarak adlandırılan bileşenler sayesinde bakteri yapışmasını önleyici özelliklere sahip olduğunu bildirdi.

Bu nedenle turna yemişi tüketimi, idrar yolu enfeksiyonu ve diş çürümelerine karşı olduğu gibi mide hastalıkları konusunda da alternatif olarak önerilebilen yöntemlerden biri olduğu açıklandı.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2017.09.17 20:32 - Son Güncellenme: 2017.09.17 20:32 - HABER MERKEZİ
A