Türkiye'nin yıllarca unutamadığı 'satanist cinayeti'nde karar!

Türkiye'nin yıllarca unutamadığı 'satanist cinayeti'nde karar!

İstanbul Ortaköy Mezarlığı'nda 1999 yılında 17 yaşındaki Şehriban Coşkunfırat'ı satanist cinayete kurban eden 3 hükümlünün, Coşkunfırat ailesine toplamda 142 bin TL tazminat ödemesine karar verildi.

2017.03.21 14:54 - Son Güncellenme: 2017.03.21 17:50 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Türkiye'nin yıllarca unutamadığı 'satanist cinayeti'nde karar!

Türkiye'nin ilk satanist cinayeti olarak anılan Şehriban Coşkunfırat davasında 16'şar yıl hapis yattıktan sonra tahliye edilen cinayet hükümlüleri Engin Arslan, Ömer Çelik ve Zinnur Gülşah Dinçer'e karşı Coşkunfırat ailesinin açtığı tazminat davası 2 yıl sonra karara bağlandı. İstanbul 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmaya davacılar ve davalılar katılmadı. Duruşmada Şehriban Coşkunfırat'ın ailesini avukat Onur Demirbozan temsil etti. Avukat Demirbozan davanın kabulüne karar verilmesini talep etti.

Davayı karara bağlayan mahkeme, olayın çok vahim olduğunu belirterek, davalılar Engin Arslan, Zinnur Gülşah Dinçer ve Ömer Çelik'in, baba Mehmet Coşkunfırat'a 13 Eylül 1999 tarihinden itibaren yasal faiziyle birlikte 22 Bin TL maddi tazminat ödemesine hükmetti. Mahkeme ayrıca davalıların, baba Mehmet Coşkunfırat'a 30 Bin TL, diğer davacılar Ceylan İmirli, Ayten Coşkunfırat, Derya Coşkunfırat, Hülya Benli, Deniz Coşkunfırat ve Suna Coşkunfırat'a ise yasal faiziyle birlikte 15 'er Bin TL manevi tazminat olmak üzere toplamda 142 Bin TL ödemesine karar verdi. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nin kararı yerinde görmesi halinde, davalılar, tazminatı eşit şekilde taksitle ödeyecek.

'HAYATLARI BOYUNCA UNUTMASINLAR İSTİYORUZ'

Kararı değerlendiren Coşkunfırat ailesi avukatı Onur Demirbozan, "Davayı açmaktaki amacımız, 16 yıl hapis yattıktan sonra tahliye olan hükümlülerin hayatları boyunca bu cinayeti unutmamasıydı. Her yerde karşılarına çıkmasını istiyoruz. Duyduğumuz kadarıyla davalılardan biri evlenmiş, Zinnur kendini dine adamış. Hatta Zinnur, mahkemeye 'Allah bile affediyor, kendimi dine verdim. Çok pişmanım. İstanbul'da yaşamak istemiyorum' diye dilekçe göndermişti. Bir de zaman aşımı olduğunu iddia etmişti" dedi.

İstanbul Ortaköy'de 13 Eylül 1999'da 8 çocuklu ailenin kızı Şehriban Coşkunfırat, Engin Arslan, kız arkadaşı Zinnur Gülşah Dinçer ve Ömer Çelik tarafından öldürülmüştü. Coşkunfırat, 17 Ağustos depreminin ardından yaşanan 5.8'lik artçı deprem üzerine Engin Arslan'ın, "Bugün ayın 13'ü. Şeytanla konuştum, kurban istiyor. Deprem de işaretiydi. Şehriban'ı seçtim" sözleri üzerine vahşice bıçaklanarak öldürülmüştü. Arslan, Dinçer ve Çelik müebbet hapisle cezalandırılmıştı. Hükümlüler 16 yıl hapis yattıktan sonra tahliye edilmişti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2017.03.21 14:54 - Son Güncellenme: 2017.03.21 17:50 - HABER MERKEZİ
A