Türkçe Öğretimi Yüksek Lisans Programı'na başvuru için yarın son gün

Türkçe Öğretimi Yüksek Lisans Programı'na başvuru için yarın son gün

Yurt dışında yaşayan Türk çocuklarına, ana dilleri Türkçeyi öğretmek üzere Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) "Yurt Dışındaki Türk Çocuklarına Türkçe Öğretimi Yüksek Lisans Programı" için başvuru süresi yarın doluyor.

2018.09.02 18:35 - Son Güncellenme: 2018.09.02 18:35 - Eğitim - HABER MERKEZİ
A
Türkçe Öğretimi Yüksek Lisans Programı'na başvuru için yarın son gün

YTB'den yapılan açıklamada, Sakarya, Akdeniz, Hacettepe, Necmettin  Erbakan ve Yıldız Teknik üniversiteleri iş birliğiyle geliştirilen, yurt  dışındaki Türk çocuklarına Türkçe öğretecek nitelikli ve donanımlı eğitimcilerin  yetiştirilmesini amaçlayan programa başvuru için son günün yarın olduğu  hatırlatıldı.

Program kapsamında yurt dışında yaşayan çocuklara ana dillerinde  okuma, yazma ve konuşma gibi temel dil becerilerinin kazandırılmasının yanı sıra  Türk kültürünü, yurt dışında yaşayan yeni nesillere tanıtacak eğitimcilerin  yetiştirilmesinin hedeflendiği vurgulandı.

Kimler başvurabilir?

YTB'nin açıklamasında, Türkçe Öğretimi Yüksek Lisans Programı'nın,  üniversite eğitimini Türkiye'de veya yurt dışındaki bir ülkede tamamlamış, halen  oturum veya vatandaşlık hakkına sahip olarak yurt dışında yaşayan Türk vatandaşı,  çifte vatandaş veya mavi kartlıların başvurusuna açık olduğu belirtildi.

Programa kabul edilecek adaylardan, bulundukları ülkelerdeki Türk  çocuklarına ana dillerini öğretme konusunda rol üstlenmesinin beklendiği ifade  edildi.

Program, iki yarıyıl ders dönemi ve adayın kendi ülkesindeki bir  eğitim kurumunda tamamlayacağı iki yarıyıldan oluşan staj ve tez dönemini  kapsayacak şekilde iki yıldan oluşuyor.

Aylık burs ve ücretsiz konaklama imkanı

Programa kabul edilen öğrencilerin üniversite eğitim harçları YTB  tarafından karşılanacak. Ayrıca, öğrencilere aylık burs ve ücretsiz konaklama  imkanı sunuluyor.

YTB'nin açıklamasında adayların, mezuniyetleri sonrasında yaşadıkları  ülkelere dönerek, bulundukları ülkelerdeki Türk çocuklarına ana dillerini öğretme  konusunda roller üstlenmeleri beklendiğinin altı çizildi.

Adayların programla ilgili detaylı bilgilere ulaşmak ve başvuru yapmak  için https://www.ytb.gov.tr/turkceylp/ adresini ziyaret edebileceği kaydedildi.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2018.09.02 18:35 - Son Güncellenme: 2018.09.02 18:35 - HABER MERKEZİ
A