Türk profesör Gençay Kolombiya'da bir haftadır kayıp

Türk profesör Gençay Kolombiya'da bir haftadır kayıp

Kolombiya polisi, bir haftadır kendisinden haber alınamayan Prof. Dr. Ramazan Gençay ile son olarak birlikte görüldüğü kişiyi arıyor.

2018.12.14 07:51 - Son Güncellenme: 2018.12.14 07:51 - Dünya
A
Türk profesör Gençay Kolombiya'da bir haftadır kayıp

Kolombiya'nın Medellin kentinde 6 Aralık'tan bu yana kendisinden haber  alınamayan ve aynı zamanda Kanada vatandaşlığı da bulunan Gençay'ın bulunması  için çalışmalar devam ediyor.

Kolombiyalı makamlar nezdinde konuyu takip eden Türkiye'nin Bogota  Büyükelçiliği, polisin Gençay ile en son görülen kişiyi tespit ettiği ve bu  kişiyi aramaya devam ettiği bilgisini  paylaştı.

Prof. Dr. Gençay, 28 Kasım'da, EAFIT Üniversitesi Ekonomik ve  Finanslar Araştırmalar Merkezi'nde vereceği seminer için Medellin kentine gelmiş,  seminerin ardından bir süre daha kentte kalmaya karar vermişti.

Ailesinin Ramazan Gençay'dan haber alınamaması üzerine yaptığı  girişimlerin ardından, Gençay'ın en son 6 Aralık'ta kentteki bir salsa mekanının  güvenlik kamerası görüntülerinde bazı kişilerle görüldüğü tespit edilmiş,  akademisyenin kredi kartlarının ise 7-8 Aralık'ta kullanıldığı tespit edilmişti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.12.14 07:51 - Son Güncellenme: 2018.12.14 07:51 - Kübra Coşar-pasif
A