Türk kültürü Bursa Kocayayla'da yaşatıldı

Türk kültürü Bursa Kocayayla'da yaşatıldı

Marmara Bölgesi'nin en büyük yaylası olan Keles Kocayayla'da, 52. Geleneksel Kültür Şöleni hafta sonunda gerçekleştirildi.

2018.07.23 14:36 - Son Güncellenme: 2018.07.23 14:38 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Türk kültürü Bursa Kocayayla'da yaşatıldı

Bursa halkının yoğun ilgi gösterdiği şenliğe, AK Parti 27. Dönem Milletvekili Osman Mesten, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Yıldız, Keles Kaymakamı Serhat Karabektaş, Orhaneli Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu, BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, ile birlikte çok sayıda Türk ülkeleri ve STK temsilcileri katıldı.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke, Kocayayla'nın Keles'e, tarihiyle, kültürüyle çok önemli değerler kattığını söyledi. Teke, "Bu yıl ki şenliğimizin, Büyükşehir Belediyemizin düzenlediği Türk Dünyası Atasporları etkinliğiyle beraber yapmamız, şenliğimize ayrı bir hava katmıştır. Bu şenliğe emeği geçen tüm dostlarıma ve benden önceki belediye başkanlarına da teşekkürlerimi sunarım" dedi.

AK Parti Milletvekili Osman Mesten de, "Doğup büyüdüğüm Keles'te hemşerilerimle ve Bursa halkıyla bu geleneksel şenlikte, sizlerle beraber olmaktan onur duyuyorum. Türk kültürünün en güzel şekilde yaşatıldığı bu şenliği düzenleyenleri tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Yöresel Danslar, Yöresel Sanatçılar

Türk geleneklerinin ve yöre kültürünün sergilendiği şenlikler, renkli gösterilere sahne oldu. İlk olarak yöresel sanatçılar, Ayşenur Türkeş Menteşe, Ersan Özdemir ve Menteşeli Cengiz'in sahne aldığı şenliklerde, Keles, İnegöl, Tavşanlı ve Tofaş halk dansları ekipleri gösterileriyle izleyenlerden tam not aldı.

Gelini Hep Beraber İndirdiler...

Geleneksel gelin alma ve gelin indirme ritüellerinin sergilendiği şenlikte, gelin korteji tüm Kocayayla'da gezdirildi. Kılıç kalkan ekibinin heyecanlı gösterisinin ardından gerçekleştirilen gelin indirme merasimini AK Parti Bursa Milletveki Osman Mesten, Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke, AK Parti Keles İlçe Başkanı Mehmet Keskin, BESAŞ Genel Müdürü Bektaş beraber gerçekleştirdi.

TRT sanatçısı Tuğba Ger'in konserinin ardından, Sanatçı Kubat'ın sahne almasıyla, heyecan doruğa çıktı. Sanatçı, izleyenleri tam anlamıyla coşturdu ve halk dansları ekipleriyle beraber dans etti. Konser sonrasında Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke, sanatçı Kubat'a teşekkür çiçeği verdi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.07.23 14:36 - Son Güncellenme: 2018.07.23 14:38 - HABER MERKEZİ
A