Turistlik alanlara 'Atlı Jandarma Birliği'

Turistlik alanlara 'Atlı Jandarma Birliği'

Cumhuriyet'in ilk yıllarında aktif görev alan, ardından ihtiyaç kalmadığı gerekçesiyle vazgeçilen 'Atlı Jandarma Birliği' yeniden göreve döndü. Bodrum, Çeşme, Kapadokya, Konyaaltı gibi turistlerin yoğun olduğu gözde turistik bölgelerde görev alan birliğin Nevşehir'de konuşlu bölük komutanlığı kapılarını Hürriyet'e açtı. Özel kabiliyetlerine göre jandarma subay astsubaylar ile uzman jandarmaların görev aldığı 'Atlı Jandarma Birliği'nin bir de özel görev alanı var. Polis bölgesinde olmasına rağmen özel statüsü nedeniyle Topkapı Sarayı'nda 'Atlı Jandarma Timi' görev alıyor.

2018.08.23 01:53 - Son Güncellenme: 2018.08.23 02:02 - Güncel
A
Turistlik alanlara 'Atlı Jandarma Birliği'

Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) içinde kapalı ve açık eğitim alanı, çim padok, engelli atlama sahası bulunuyor.

Burada eğitime alınan atlar ile binicileri subay-astsubay ve uzman jandarmalar, yaz aylarında başta İstanbul, İzmir, Muğla, Antalya olmak üzere Türkiye'nin en çok turist çeken bölgelerinde görev alıyor. Bünyesinde 54 at bulunan Atlı Jandarma Bölük Komutanlığı'na bağlı timler, 2'şer veya 4'er gruplar halinde turistik bölgelerde devriye görevi yapıyor.

SOSYAL SORUMLULUK GÖREVİ

Atlı Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Üsteğmen Anıl Sözeyataroğlu, görevleri, atlarının eğitimleri ve nasıl hazırlandıklarıyla ilgili de şunları söyledi: "Birliğimizin amacı toplumsal olaylar ile suç ve suçluyla mücadelede caydırıcılık esas teşkil etmektir. Toplumsal olayların yanı sıra araç trafiğine kapalı sahil bölgelerinde (plajlarda), törenlerde, mesire (piknik) alanlarında önleyici görev alıyoruz. Jandarmanın sivil, gülen yüzü, halkla ilişkiler görevini de görüyoruz. Tatil bölgelerine gelen yerli-yabancı turistler, çocuklar gelip atımızı seviyor, fotoğraflar çektiriyor. Asayişi sağlamakla birlikte sosyal sorumluluk görevi de görüyoruz.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.08.23 01:53 - Son Güncellenme: 2018.08.23 02:02 - Büşra Dikilitaş
A