TÜMSİAD Bursa Şubesi: Irkçı ve islamofobik söylem ve eylemler batı toplumlarını esir almıştır

TÜMSİAD Bursa Şubesi: Irkçı ve islamofobik söylem ve eylemler batı toplumlarını esir almıştır

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Bursa İl Başkanı Samet Enes Öztürk ve beraberindeki heyet, TÜMSİAD Bursa Şubesine hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirerek, Şube Başkanı Mustafa Kemal Şerbetçioğlu'na ve Yönetim Kurulu üyelerine tebriklerini sundular.

2019.03.17 13:16 - Son Güncellenme: 2019.03.17 13:16 - Bursa Bölge
A
TÜMSİAD Bursa Şubesi: Irkçı ve islamofobik söylem ve eylemler batı toplumlarını esir almıştır

MTTB'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Öztürk, Yeni Zelanda da yaşanan Menfur saldırı hakkında açıklama yaparak şunları kaydetti;

"Bu feci ve menfur hadise karşısında derin bir üzüntü içerisinde olduğumuzu belirterek inançları gereği ibadet etmekte olan Müslüman kardeşlerimize yapılan bu saldırı İslam karşıtlığının ve Müslüman düşmanlığının geldiği noktayı bizlere bir kez daha göstermektedir. Bu nedenle yapılan bu menfur körleşmiş feci terör saldırısını lanetliyor esefle kınıyoruz. Dünya üzerindeki hiçbir güç hiçbir terörist, Müslümanların yeniden uyanış ve şahlanışını engelleyecektir. Yapılan ırkçı faşist terör saldırısını şiddetle kınıyoruz saldırılarda Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi.

Yaşanan elim olay ile ilgili Konuşan Başkan Şerbetçioğlu ise şunları kaydetti;

"Son yıllarda İslam'a ve Müslümanlara yönelik bilinçli saldırılar giderek artmaktadır. Yeni Zelanda da aşırı sağcı teröristlerin örgütlü ve planlı bir şekilde cuma namazı esnasında camilere saldırarak 49 masum Müslüman kardeşimizi katletmesi asla tesadüf değildir. Bu tür saldırıların dünya genelinde belli merkezlerin yönlendirmesiyle İslam karşıtı fikir söylem ve uygulamaların bir sonucu olarak ortaya çıktığı görülmektedir. Irkçı ve islamofobik söylem ve eylemler insanlık suçudur ve maalesef batı toplumlarını esir almıştır. Bu bağlamda Yeni Zelanda'daki camilere, savunmasız insanlara ve Müslüman kardeşlerimize yapılan saldırıları lanetliyor, şehitlerimize  Yüce Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.03.17 13:16 - Son Güncellenme: 2019.03.17 13:16 - Ali Yaşar
A