Tumblr, cinsel içeriklere karşı savaş ilan etti!

Tumblr, cinsel içeriklere karşı savaş ilan etti!

Tumblr, cinsel içerikli toplulukları ortadan kaldırmak için yeni bir karar aldı. Bu karar aslında biraz şaşırtıcı gözükebilir. Çünkü bu platformda, benzer içeriklere sıkça rastlamak mümkün. Bu nedenle, hizmetin kullanımını temelden değiştirecek bir karar olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu yeni kararla birlikte, 17 Aralık'ta yetişkinlere yönelik içeriklerin hepsi kalıcı olarak kaldırılacak ve yasaklanacak.

2018.12.04 00:09 - Son Güncellenme: 2018.12.04 00:11 - Teknoloji
A
Tumblr, cinsel içeriklere karşı savaş ilan etti!

Bahsedilen yasak, birkaç istisna hariç müstehcen cinsel içerik ve çıplaklık konularını kapsıyor. Bu yeni yasağın koyulmasının asıl nedeni, Tumblr'ın birkaç gün önce App Store'dan kaldırılması. Geçtiğimiz günlerde platformda bulunan çocuklara ait bir cinsel içerikten dolayı, Apple uygulamayı App Store'dan kaldırma kararı almıştı.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre, her türlü cinsel içerikli medya yasaklandı. Bu medyalardan bazıları, istisna olarak belirlenmiş durumda. Örneğin çıplaklık içeren klasik heykeller ve politik protestolar, istisna olarak belirlenmiş medyalar arasında bulunuyor. 17 Aralık sonrası, bahsettiğimiz içerikler algoritmatarafından silinecek. Kullanıcılar, silinen gönderilerde bir yanlışlık olduğunu düşünürse, markaya itiraz etme şansı bulunuyor.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2018.12.04 00:09 - Son Güncellenme: 2018.12.04 00:11 - Kübra Coşar-pasif
A