Trump'tan Kaşıkçı açıklaması

Trump'tan Kaşıkçı açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, Kaşıkçı konusunda haftaya Kongre ile görüşeceğini ve Türkiye ve Suudi Arabistan'la bu konuda yakın çalıştıklarını söyledi.

2018.11.07 22:12 - Son Güncellenme: 2018.11.07 22:18 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Trump'tan Kaşıkçı açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi gazeteci Cemal  Kaşıkçı cinayeti konusunda gelecek hafta Kongre ile görüşeceğini, konuya ilişkin  Türkiye ve Suudi Arabistan'la yakın çalıştığını belirterek, "Bu konuda güçlü bir  fikir oluşturuyorum." dedi. 

ABD Başkanı Trump, ABD'de yapılan Kongre seçimleri sonrası Beyaz  Saray'da düzenlediği ilk basın toplantısında, gazeteci Cemal Kaşıkçı konusunda  kendisine yöneltilen soruyu yanıtladı.

Trump, "Bu konu üzerine gelecek hafta çalışacağız, Kongre'yle yakın  bir çalışma içerisindeyiz. Birlikte çalışıyoruz, hepsi yetenekli insanlar.  Türkiye ve Suudi Arabistan'la birlikte çalışıyoruz. Bu konuda güçlü bir fikir oluşturuyorum." diye konuştu.

İRAN YAPTIRIMLARINDA TÜRKİYE MUAFİYETİ

Trump ayrıca, Türkiye'nin de dahil olduğu 8 ülkeye, İran'a yönelik  yaptırım paketinde petrol ithalatı konusunda muafiyet tanınmasına ilişkin de  açıklamalar yaptı.

Bir soru üzerine Trump, "ABD tarihindeki en büyük yaptırımları  uyguladık." değerlendirmesinde bulunarak, şu ifadeleri kullandı:

"Fakat bazı ülkelere süre verdim, çünkü talepte bulundular. Bunu  yaptım, çünkü petrol fiyatlarının varil başına 100 veya 150 dolara çıkmasını  istemiyorum. Çünkü fiyatları aşağı çekiyorum. Eğer bakarsanız, petrol  fiyatlarının aşağı düştüğünü görürsünüz."

Trump petrol fiyatlarının son aylarda düşüşte olduğunu vurgulayarak,  "Yaptırım konusunda çok sert olmak yerine, petrolün bazı ülkelere gitmesinde  sorun görmedik. Petrol fiyatlarının yükselmesini istemiyorum. Çok hassas bir  pazar. Zaman içerisinde belki daha sert bir pozisyon alacaklar. Fakat dünya  genelinde petrol fiyatlarının yükselmesini istemiyorum." diye konuştu.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.11.07 22:12 - Son Güncellenme: 2018.11.07 22:18 - HABER MERKEZİ
A