Trump'tan İran açıklaması: Eminim ki yakında...

Trump'tan İran açıklaması: Eminim ki yakında...

ABD Başkanı Donald Trump, kendi yönetimi içinde İran politikasına ilişkin bir kavga olmadığını kaydederek, "Eminim ki İran yakında (bizimle) konuşmak isteyecek." değerlendirmesini yaptı.

2019.05.15 23:37 - Son Güncellenme: 2019.05.15 23:43 - Dünya
A
Trump'tan İran açıklaması: Eminim ki yakında...

ABD ile İran arasındaki gerilim tırmanırken ABD Başkanı Trump,  Amerikan medyasında çıkan İran haberlerine Twitter hesabından tepki gösterdi.

Washington Post (WP) ve New York Times (NYT) gazetelerinde son  günlerde çıkan İran haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ima eden Trump, "Yalan  haber Washington Post ve yalan haber New York Times, Orta Doğu'daki güçlü  politikamla ilgili içeride bir kavga varmış gibi haberler yazıyor. İçeride bir  kavga yok. Farklı görüşler ortaya konuluyor ve ben nihai kararı veriyorum. Çok  basit bir süreç. Tüm taraflar, görüşler ve yaklaşımlar değerlendiriliyor. Eminim  ki İran yakında (bizimle) konuşmak isteyecek." ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Trump, son olarak NYT gazetesinin önceki gün yayımladığı  "ABD, İran tehdidine karşı bölgeye 120 bin asker göndermeye hazırlanıyor"  şeklindeki haberi yalanlamıştı. Trump, "NYT'nin haberi ise kesin yalan haberdir.  (Bölgeye asker gönderme) Bunu kesinlikle yapardım ancak böyle bir şeyi  planlamadık. Umarım planlamak zorunda da kalmayız. Eğer planlamış olsak bundan  daha fazla asker gönderirdik." açıklamasını yapmıştı.

NYT gazetesinde yer alan ve adı açıklanmayan üst düzey ABD'li  yetkililere dayandırılan haberde, geçen perşembe ABD Savunma Bakan Vekili Patrick  Shanahan'in Trump'ın üst düzey güvenlik danışmanlarına "İran tehdidine karşı bölgeye 120 bin asker gönderme planını da içeren bir sunum yaptığı" iddia  edilmişti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2019.05.15 23:37 - Son Güncellenme: 2019.05.15 23:43 - Büşra Dikilitaş
A