Trump'tan flaş Brunson açıklaması

Trump'tan flaş Brunson açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, İzmir'de ev hapsinde tutuklu bulunan ABD'li Rahip Andrew Brunson hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

2018.08.21 00:28 - Son Güncellenme: 2018.08.21 01:25 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Trump'tan flaş Brunson açıklaması

Trump'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdğan'la "bir anlaşma yaptıklarını" iddia eden ABD başkanı,  bu çerçevede kendisinin İsrail'de tutuklu bir Türk vatandaşının serbest kalmasını sağladığını, buna karşılık da Erdoğan'ın Rahip Brunson'ı salıvereceğini düşündüğünü söyledi. Trump, "O'nun için (Erdoğan) o kişinin serbestkalmasını sağladım. O'nun da (Erdoğan) bu çok masum ve mükemmel insanı, müthiş bir baba ve iyi bir Hristiyan olan o adamı (Brunson) Türkiye'den çıkarmasını bekledim."

Trump, "Türkiye'nin yapmakta olduğunun çok üzücü olduğunu düşünüyorum. Korkunç bir hata yaptıklarını düşünüyorum. Herhangi bir taviz olmayacak" dedi.

İsrail'de tutuklu bulunan Türk vatandaşı Ebru Özkan, Trump'ın İsrail Başbakanı Netenyahu'dan talebiyle, İsrail devleti tarafından sınırdışı edilerek, Türkiye'ye dönmüştü.

"BİZ PAZARLIKTAN ÇEKİLDİK"

ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımlarının başka ülkelerin ekonomilerine zarar vereceğinden endişe edip etmediği yolundaki soruya ise Trump, "hiç endişeli değilim. endişeli değilim. Yapılması gereken şey bu" dedi. ABD Başkanı, "kendi tarafını pazarlıktan çektiğini" de söyledi.

"TÜRKİYE'Yİ, TÜRK İNSANLARINI SEVİYORUM. CUMHURBAŞKANI'YLA DA İYİ ANLAŞIYORDUM..."

Türkiye'yi ve Türkleri sevdiğini de söyleyen ABD Başkanı, şöyle konuştu:

"Türkiye'yi seviyorum. Türkiye'nin insanlarını çok seviyorum. Bu ana kadar, sizin de bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı'yla da çok iyi bir ilişkim vardı. Onunla iyi anlaşıyordum. Çok iyi bir ilişkim vardı. Ancak bu tek taraflı bir yol olmaz. Artık ABD açısından tek taraflı yollar olmayacak" dedi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.08.21 00:28 - Son Güncellenme: 2018.08.21 01:25 - HABER MERKEZİ
A