Trump'tan flaş Brunson açıklaması

Trump'tan flaş Brunson açıklaması

Türk yargısının ABD'li rahip Andrew Brunson'ın serbest kalmasının yolunu açan kararının hemen ardından ABD Başkanı Donald Trump tweet attı.

2018.10.12 16:54 - Son Güncellenme: 2018.10.12 17:38 - Dünya
A
Trump'tan flaş Brunson açıklaması
04:27 Rahip Brunson davasında karar açıklandı!

İLGİLİ VİDEO

Rahip Brunson davasında karar açıklandı!

01:28 ABD'li papaz Brunson, duruşma öncesi evinden alındı

İLGİLİ VİDEO

ABD'li papaz Brunson, duruşma öncesi evinden alındı

ABD ile Türkiye arasında kriz çıkaran ABD'li pastör Andrew Brunson'ın 2 yıllık tutukluluğunu sona erdiren yargı kararını ABD Başkanı Donald Trump Twitter'dan değerlendirdi.

Evanjelist pastör serbest bırakılana dek Türkiye'ye yaptırım uygulamaya başlamış olan Trump, "Pastör Brunson'la ilgili çok çalıştık" mesajını paylaştı.

Ardından "Düşüncelerim ve dualarım Pastör Brunson ile birlikte, tez zamanda sağ salim eve dönmesini umuyoruz" diye ekledi.

Trump sonrasında ise "Brunson az önce bırakıldı. Birazdan evde olacak" paylaşımını yaptı.

Yaklaşık 2,5 aydır ev hapsinde tutulan ve Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan rahip Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Ev hapsi ve yurtdışı çıkış yasağı da kaldırılan Brunson, yattığı süre gözönüne alınarak serbest bırakıldı.

​Ekim 2016'da terör suçlamalarıyla yakalanan Brunson'ın serbest bırakılması için Trump yönetimi her türlü araca başvurarak seferber olmuştu.

Seferberliğin şiddetinde ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in de Evanjelist tarikatının üyesi olması önemli rol oynamıştı.

Trump'ın 26 Temmuz'daki "Brunson uzun zamandır gözaltında tutulduğu için Türkiye'ye geniş çaplı yaptırımlar uygulayacağız" açıklamasının ardından Türkiye'nin Adalet ve İçişleri Bakanlarına yaptırım açıklanmıştı. Bu ABD-Türkiye ilişkileri açısından bir ilk olmuştu. Buna yaptırım niteliği taşıyan başka kararlar izlemişti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.10.12 16:54 - Son Güncellenme: 2018.10.12 17:38 - Ali Yaşar
A