Trump "bunamadığını" kanıtlamaya çalıştı

Trump "bunamadığını" kanıtlamaya çalıştı

Son dönemde bunama ve akli melekelerini yitirme eleştirileriyle karşılaşan ABD Başkanı Donald Trump ülkedeye küçük yaşta sokulan yasadışı göçmen çocukların geleceğini konuşmak için Kongre'nin önde gelen isimleriyle bir araya geldi.

2018.01.11 16:53 - Son Güncellenme: 2018.01.11 16:54 - Dünya
A
Trump "bunamadığını" kanıtlamaya çalıştı

ABD'de bir saatlik bölümü canlı yayınlanan görüşmenin asıl amacının Trump'ın Kongre üyelerine "bunamadığını" kanıtlamak olduğu iddia edildi.

ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray'da kongre üyeleriyle bir araya geldi. Amaç ülkeye yasadışı yollardan sokulan çocukların geleceğini belirleyen "DACA" programının geleceğini görüşmekti.

Washington kulislerinde ise Trump'ın aslında kongre üyelerini "bunamadığına" ve akli melekelerinin yerinde olduğuna inandırmaya çalıştığı yorumları yapıldı.

Trump'ın sözleri, sonlandırmak istediği DACA programının ne olduğunu bilmediği yorumlarına yol açtı.

Trump, "Tertemiz bir DACA yasası istiyoruz. Hem onlara bakacağız bir yandan da güvenliği halledeceğiz. Bu çok önemli. Bence Demokratlar da güvenlik istiyor" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın emriyle sınırdışı edilecek yüzbinlerce göçmen için "onlara bakacağız" kelimelerini kullanması son dönemde artan "bunama" iddialarını bir kez daha gündeme taşıdı.

"Bu konuda sizin fikriniz ne?" sorusunu da Trump düşündürücü bir şekilde yanıtladı. Trump, "Bu odadakiler neye karar verirse benim pozisyonum da o olacak sanırım" dedi. 

ABD Başkanı Donald Trump kabine görüşmesinde ise hakkındaki "akıl sağlığı başkan olmaya uygun değil" iddialarını değerlendirdi.

Düşünce özgürlüğü yasalarının Amerikan değerlerini yansıtmadığını savunan Trump, "İnsanlara hakaret edilmesini engellemek için yasaları ayrıntılı olarak inceleyeceğiz" dedi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.01.11 16:53 - Son Güncellenme: 2018.01.11 16:54 - Gülcan Tekin
A