Trump'a 'ne düşüneceğini bilmiyor' suçlaması

Trump'a 'ne düşüneceğini bilmiyor' suçlaması

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump ile "B Takımı"nın ayrı şeyler söylediğini ve Trump'ın "ne düşüneceğini bilmediğini" belirtti.

2019.05.18 01:07 - Son Güncellenme: 2019.05.18 01:07 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Trump'a 'ne düşüneceğini bilmiyor' suçlaması

Zarif, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Trump'ın İran ile  ilgili paylaşımını eleştirdi.

Zarif,  "B Takımı" olarak adlandırdığı Beyaz Saray Ulusal Güvenlik  Danışmanı John Bolton, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Suudi Arabistan  Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid  ile Trump'ın farklı şeyler söylediğini ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"B takımı bir şey söylüyor, Trump da ayrı bir şey. Kimin ne  düşüneceğini bilmediği tam olarak ortaya çıkıyor.  Biz, bin yıllardır ne  düşünülmesi gerektiğini biliyoruz. ABD ile ilgili olarak ne düşünülmesi  gerektiğini de 1953 (Musaddık'a yönelik ABD darbesi) yılından bu yana bunu  biliyoruz. Bugünkü zamanda bu iyi bir gelişmedir."

Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetmişti:

"Bazı yalancı haber kanalları, İran ile ilgili yalan haberlerle  ülkemize darbe vuruyor, İran konusunda hangi haberlerin yalan olduğuyla ilgili  kafalar karışıyor ancak İran'ın da neyin doğru neyin yanlış olduğu konusunda  kafası karışmış durumda ki bu da o kadar kötü (berbat) bir durum olmayabilir."

 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2019.05.18 01:07 - Son Güncellenme: 2019.05.18 01:07 - HABER MERKEZİ
A