Tokyo'daki Ueno Parkı doğal güzellikleriyle ziyaretçileri büyülüyor

Tokyo'daki Ueno Parkı doğal güzellikleriyle ziyaretçileri büyülüyor

Japonya'nın başkenti Tokyo'daki parklar arasında en çok rağbet gören Ueno Parkı, tarihi ve içinde bulundurduğu doğal güzellikleriyle şehri ziyaret edenlerin uğrak noktalarından birisi.

2019.04.12 11:35 - Son Güncellenme: 2019.04.12 11:35 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Tokyo'daki Ueno Parkı doğal güzellikleriyle ziyaretçileri büyülüyor

Japonya'nın başkenti Tokyo'daki parklar arasında en çok rağbet gören Ueno Parkı, tarihi ve içinde bulundurduğu doğal güzellikleriyle şehri ziyaret edenlerin uğrak noktalarından birisi.

Başkentin merkezinde 538 bin metrekarelik bir alanı kaplayan park, Tokyo'nun en önemli yapılarından olan Kaneji Tapınağı'na ait bahçenin 1873'te genişletilmesi üzerine inşa edilmiş.

Bugüne kadar altından çok sayıda tarihi eserin çıkmasıyla da tanınan Ueno Parkı, aynı zamanda Japon tarihinde Batı tarzındaki ilk park olma özelliğini taşıyor.

Park alanında çıkan tarihi eserler, zaman içinde parkın etrafında Tokyo Metropolitan Sanat Müzesi, Ulusal Bilim Müzesi ve Tokyo Ulusal Müzesi'nin inşa edilmesine vesile olmuş.

Batı bölgesinde büyük bir hayvanat bahçesinin bulunduğu Ueno Parkı, Japonya'nın ilk hayvanat bahçesini bünyesinde barındıran park olma niteliğine de sahip.

Japonya'nın "sakura" isimli meşhur kiraz çiçeklerinin açma mevsiminin en renkli ve coşkulu geçtiği bölgelerden birisinin de bu park olduğu belirtiliyor.

8 bin ağacı barındırıyor

Toplamda 8 bin 800 ağacı içinde barındıran Ueno Parkında geniş bir gölet, çalılık alan, bataklık arazisi ve çok sayıda kuş türü bulunuyor.

Parkta bulunan Shinobazu isimli göleti dolaşmak isteyenler, ördek şeklindeki botları saatlik kiralayıp, gölette geziye çıkabiliyor.

Ueno Parkı'nı kendine özgü kılan bir diğer çekici yanı ise parkın belirli bölgelerinde ziyaretçiler için tahsis edilmiş piknik alanları.

Genellikle gençlerin yoğunlukla rağbet gösterdiği piknik alanları, havanın yağmursuz ve güneşli olduğu vakitlerde dolup taşıyor.

Piknik için ayrılmış kare şeklindeki alanların içinde Tokyo halkı, sigara içilen özel bölgelerin dışında tütün mamulleri tüketmemek ve gürültülü müzik çalmamak koşuluyla diledikleri gibi eğlenebiliyor.

Ulaşımın çok kolay olduğu Ueno Parkı'na, Tokyo genelindeki 12 ayrı metro istasyonundan yürüyerek rahatça gidilebiliyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2019.04.12 11:35 - Son Güncellenme: 2019.04.12 11:35 - HABER MERKEZİ
A