TOFAŞ Basketbol Takımı Başantrenörü Ene: aynı istek ve arzuyla devam edeceğiz

TOFAŞ Basketbol Takımı Başantrenörü Ene: aynı istek ve arzuyla devam edeceğiz

Alba Berlin karşısında galibiyete ulaşamadıkları için üzüntülü olduklarını belirten TOFAŞ Basketbol Takımı Başantrenörü Orhun Ene, "Hayatımıza devam edeceğiz. Bundan sonraki içeride ve dışarıda oynayacağımız maçlarda aynı istek ve arzuyla kazanmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

2018.11.08 13:27 - Son Güncellenme: 2018.11.08 13:27 - Spor - HABER MERKEZİ
A
TOFAŞ Basketbol Takımı Başantrenörü Ene: aynı istek ve arzuyla devam edeceğiz

7Days Eurocup 6. haftasında Alba Berlin'e uzatmada mağlup olan TOFAŞ'ta Başantrenör Orhun Ene ve kaptan Sammy Mejia, karşılaşmayla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kazandıkları bir maçı verdiklerini bu nedenle üzüntülü olduklarını ifade eden Ene, "Normal sürenin son bölümünde bir tane savunma ribaundu alsaydık bitmişti. Çok faul problemine giren oyuncumuz oldu. İlk yarı oynadığımız basketbol, 20 sayı geriye düşmek kabul edilir bir şey değil ama oynadığımız takımı bir kere takdir etmek lazım. Açık alan tempolu basketbolu iyi oynayan bir takım. Oyuna kötü başlamadık ama ikinci çeyrekte her atış kaçırdığımızda çok tempolu geldiler ve belirli bir dönemde de özgüvenimizi kaybettik. Üçüncü periyotta tekrar iyi başladık, yakaladık, öne geçtik. Maçı kazanacak yere geldik. 18 tane ofansif ribaunt vermişiz. 18 ribaundun 4-5'ini son iki dakikada verdik. Onlardan bir tanesini almış olsaydık, üçlük yemeyecektik ve maçı bitirecektik. Onun için üzgünüz. Böyle bir takıma karşı böyle bir galibiyet alabilmek isterdik. Hayatımıza devam edeceğiz. Bundan sonraki içeride ve dışarıda oynayacağımız maçlarda aynı istek ve arzuyla kazanmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Öncelikli görevlerinin mevcut kadronun daha iyi bir hale gelmesini sağlamak olduğunu vurgulayan Orhun Ene, "Kendi imkanlarımızla kurduğumuz bir kadro. Bunu nasıl daha iyi hale getirebiliriz, bizim görevimiz o. Ama biz de işlemeyen yerlerin farkındayız. Oyuncularımızdan daha fazla beklentimiz var. Bir kere bu noktaları düzeltmek için çalışacağız. Muhsin ve Yiğit'ten bu maçta katkı alamadık. Berkan çok iyi bir oyun sergiledi. Oyuncular da çok iyi karakter koydular. Mucizeyi gerçekleştiriyorlardı. Bizim enerjiyle ilgili sorunumuz var. Bu sorunu çözsek aslında oynadığımız basketbolla fark yaratacağız ama maalesef belirli performansı her oyuncudan alamadığımız zaman bu durum bazı oyuncuların üzerine yük bindiriyor. Bunu çözmek için çalışacağız. Esas seviye bu seviye. Oyuncular bu seviyeyi hedef alması gerekiyor" şeklinde konuştu.

SAMMY MEJIA: GERİ GELECEK ENERJİYİ BULDUK AMA...

TOFAŞ Basketbol Takımı'nın kaptanı Sammy Mejia ise karşılaşmayla ilgili şu ifadeleri kullandı; "Bu maç iki farklı yarının hikayesi bence. İlk yarı oynamaya hazır değildik. Konsantre olamadık. Onlar bizden daha hızlı, daha tempolu ve daha agresif oynadılar. Alba Berlin gibi bir takıma ilk yarı 20 sayı geriye düşüp geri gelmek çok zor. Neyse ki bunu yapabilecek enerjiyi bulduk ama maçın sonunda bundan yararlanamadık ve maçı kazanamadık. Bizim için önemli bir efor sarf ettik ama bundan dersler çıkarmamız gerekiyor. Maçı kazanma şansını ancak baştan itibaren daha oynanıp işimizi zora sokmadan elde edebiliriz."

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.11.08 13:27 - Son Güncellenme: 2018.11.08 13:27 - HABER MERKEZİ
A