Tiyatroda oyun enflasyonu var (ÖZEL HABER)

Tiyatroda oyun enflasyonu var (ÖZEL HABER)

"Medet" ve "Çıkmaz Sokak Çocukları" oyunlarıyla Bursalıları selamlayan Tiyatro YanEtki oyuncuları, dizideki tiyatrocuların çok sayıda seyirciyi salonlara çektiğini vurguladı. 350'yi aşkın metnin sahnelendiğini aktaran yönetmen Serkan Üstüner ise, "Kısır döngü değil oyun enflasyonu var" dedi.

2019.02.13 09:08 - Son Güncellenme: 2019.02.13 09:44 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Tiyatroda oyun enflasyonu var (ÖZEL HABER)

HABERMERKEZİ/BURSADABUGÜN

Bursa seyircisinin keyifli olduğunu söyleyen yönetmen Serkan Üstüner, her turnelerinde sıcak bir ilgiyle karşılandıklarını, oyunlarına da yoğun bir talebin oluştuğunu aktarırken, "Bursa seyircisi oyunu yükseltiyor" dedi. Türk tiyatrosunun metin konusunda sıkıntı yaşanmadığını açıklayan Üstüner, "Yeni ve çok iyi oyunlar var. Hatta oyun enflasyonu var. İstanbul'da kurum tiyatroları hariç 350'den fazla oyun var. İyi oyun oranı belki 350'ye göre azdır ama 5 sene önce de en fazla 50 oyun çıkıyordu. Son kararı seyirci verecek. Amaç iyi oyun sayısının artması" ifadelerini kullandı.

OYUNCULUKTA AYRIM YOK

Tiyatroya artan bir ilginin olduğunu söyleyen son dönemin aranan aktörlerinden Faruk Barman, "Yapılan yatırımlarla birlikte seyirci anlamında da 2 yıldır ciddi bir ivme yakalandı. Oyunlara göre de farklılık gözetiyor elbette ama insanlar tiyatrolarda kendilerini daha rahat hissediyor. Sahnelenen oyundaki karakterlerle özdeşleşiyor ve canlı bir elektrik alıyor. Bence televizyon ya da tiyatro oyunculuğu diye bir ayrım yok. Dizilerde oynayanlar tiyatroya geldiğinde artı bir değer oluyor. İnsanlar da tiyatro sahnelerinde o oyuncuları görmek istiyor. Televizyon ünlüleri sayesinde tiyatro ilgi çekiyor. Salonlara da önemli oranda yeni seyirci katılmasına yardımcı oluyor" diye konuştu.

İNSANLARİYİ ŞEYLER DUYMAK İSTİYOR

Ekranlarda uzun süreli yer alan Doktorlar dizisinde Zenan karakteriyle hafızalara kazınan Melike Güner ise tiyatroların seyirciler için adeta bir can simidi olduğuna dikkat çekerken, "İnsanlar artık daha fazla eğlenmek ve rahatlamak istiyor. İyi bir şeyler duymak istiyor. Medet oyunu bizi anlatıyor. Karanlık tarafı insanları korkutuyor. Televizyon ve tiyatroyu bir arada getirmek oldukça zor. Tiyatro, televizyonda olan herkesin yapamayacağı bir iş. Herkes televizyonda 'kestik stop'la iş yapabilir. Ünlü bile olabilir. Seyirci bir tanıdık yüz görmek istiyor tiyatroda. Seyirci kendine yakın gördüğü oyunları daha çok içselleştiriyor. Yabancı oyunlardaki esprilerin anlaşılması o yüzden daha zor" dedi.

KEŞKE ÖYLE OLMASA

Tiyatro sektörünün her kademesinde görev aldıktan sonra sahnelere hızlı bir giriş yapan Sinem Reyhan Kıroğlu da yolun henüz başında olmasına rağmen usta isimler sayesinde kendisini geliştirdiğini açıklarken, "Ünlü isimlerin tiyatroda olması bir artı oluyor ama işler keşke öyle yürümese. Şu an aldığı roller benim için mutluluk verici. Elbette ki üzerine koyarak devam etmek istiyorum" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.02.13 09:08 - Son Güncellenme: 2019.02.13 09:44 - HABER MERKEZİ
A