TİMSAH KAYIP

TİMSAH KAYIP

Spor Toto Süper Lig'in 21'nci haftasında Beşiktaş'a konuk olan Bursaspor, Vodafone Arena'dan puansız ayrıldı.

2019.02.09 12:20 - Son Güncellenme: 2019.02.09 20:54 - Spor - HABER MERKEZİ
A
TİMSAH KAYIP

Haftalardır süren galibiyet hasretine son vermek isteyen Bursaspor, Vodafone Arena çimlerine mutlak 3 puan parolasıyla çıktı. Timsah, ilk yarıda rakip kaleye dahi gidemezken Burak'ın golüne engel olamadı. İkinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlayan Yeşil Beyazlılar, aradığı golü bir türlü bulamazken, Burak 4 bin 30 gün sonra Beşiktaş formasıyla ikinci golünü de kaydetti. Yeşil Beyazlılar, 24 puanla 12'nci sırada yer aldı.

CANLI ANLATIM

Beşiktaş 2- Bursaspor 0 ( ikinci yarı)

Karşılaşmaya Beşiktaş başladı.

Dakika 4: Bursaspor ilk dakikalarda oyunu yarı sahasında kabul ediyor.

Dakika 6: Bursaspor'un sağ kanattan gelişen atağında Yusuf Erdoğan'ın şutu farklı bir biçimde üstten auta gitti.

Dakika 8: Bursaspor atağa çıkmak isterken Yusuf Erdoğan, Lens tarafından düşürüldü. Hakem Mete Kalkavan faul kararı verdi.



Dakika 12: Yeşil Beyazlılar bu dakikalarda çok fazla top kaybı yapıyor.

Dakiika 16: Bursaspor'un sağ kanattan geliştirdiği atakta Latovlevici kaleciden sıyrıldı ancak açısı kapandı Yusuf Erdoğan da ortasını yapamadı araya defans girdi.



Dakika 20: Bursaspor daha çok sağ kanadı kullanırken, Beşiktaş kalesi önünde henüz etkili bir atak geliştiremedi. 






Dakika 30: Bursaspor, oyunu kendi sahasında kabul ederken, Beşiktaş kalesi önünde pozisyon bulmakta güçlük çekiyor. 

Dakika 39: Bursaspor, gelişen Beşiktaş ataklarını karşılamaya çalışırken, Umut Nayir'e henüz bir gol zemini hazırlayabilmiş değil.



Dakika 41: Sağ kanattan Lens'in ortasında topu göğsüyle kontrol eden Burak Yılmaz, Muhammed'in solundan topu filelere gönderdi. (1-0)

Karşılaşmanın ilk yarısına 1 dakika eklendi.

İlk yarı sona erdi.



İkinci yarıya Bursaspor başladı.

Bursaspor'da Allano Lima ikinci yarının hemen başında oyuna dahil olurken, Latovlevici kenara geldi.

Dakika 50: Bursaspor'un sol kanadından yapılan atakta top defansın kontrolünde Karius'ta kaldı.



Dakika 54: Bursaspor'da Saivet yerini Shehu'ya bıraktı.

Dakika 55: Rakibi Güven'i düşüren Bursasporlu Aytaç Kara, hakem Mete Kalkavan tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

Dakika 62: Bursaspor defansında Vergini'nin hatasında topu kapan Burak Yılmaz, Ertuğrul'u da çalımladı ve Muhammed'in solundan topu ağlara gönderdi. (0-2)



Dakika 64: Bursaspor'da sağ kanattan Barış Yardımcı'nın ortasında rakip ceza sahası içinde topla buluşan Yusuf Erdoğan önünü boşalttı. Genç oyuncunun şutu kaleci Karius'ta kaldı.

Dakika 67: Beşiktaş'ta oyuncu değişikliği Lens yerini Kagawa'ya bıraktı.

Dakika 71: Bursaspor gole çok yaklaştı. Sol kanattan Yusuf Erdoğan'ın taşıdığı topta ortasını yaptı, Shehu ıskaladı, Lima dokunamadı. Ceza sahasının dışından Aytaç'ın vuruşu yandan faklı şekilde auta gitti.

Dakika 73: Beşiktaş'ta Güven Yalçın çıkarken yerine Caner Erkin girdi.

Dakika 74: Bursaspor'da son oyuncu değişikliği... Aytaç Kara yerini Kubilay Kanatsızkuş'a bıraktı.

Dakika 76: Bursaspor'un gelişen atağında Yusuf Erdoğan'ın yakaladığı pozisyonda top kornere çıktı. Yeşil Beyazlıların kullandığı kornerde Kubilay topu kafayla auta gönderdi.

Dakika 81: Bursaspor'un sol kanattan Yusuf'la kullandığı serbest vuruşta oluşan karambolde Beşiktaşlılar topu uzaklaştırdı.

Dakika 82: Beşiktaş'ta son oyuncu değişikliği Adriano çıktı yerine Necip Uysal girdi.

Dakika 87: Kubilay Kanatsızkuş'a yaptığı hareket sonrası Caner Erkin sarı kart gördü.

Karşılaşmanın sonuna 3 dakika eklendi.

Dakika 90+1: Bursaspor'da Yusuf Erdoğan'ın sol kanattan ceza sahasına girerek getirdiği top kaleci Karius'ta kaldı.

Dakika 90+2: Bursaspor gole çok yaklaştı. Sol kanattan Yusuf Erdoğan ceza sahasına girerek vuruşunu yaptı Karius ayağıyla çeldi dönen topa Kubilay vurdu Karius'a çarpan top kornere gitti. Kullanılan kornerde Ertuğrul'un kafa vuruşu üstten auta gitti.

Karşılaşma sona erdi.

 

 

 

 

 

Beşiktaş'ın üstünlüğü bulunuyor. 99 randevunun 45'inden siyah beyazlılar galibiyetle ayrılırken, yeşil beyazlılar da 16 karşılaşmada gülen taraf oldu. Diğer 38 mücadelede ise taraflar puanları paylaştı.

GÜNEŞ'İN ŞANSI TUTUYOR

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, teknik adamlık kariyerlerinde daha önce 19 maçta karşı karşıya geldi. Bu mücadelelerin 10'unda taraflar yenişemezken; Güneş'in 6, Aybaba'nın ise 3 galibiyeti bulunuyor. Aybaba, Güneş'in ev sahibi olduğu maçlarda ise henüz galibiyetle tanışamadı. 8 randevuda Güneş'in takımları 4'er galibiyet ve beraberlik elde etti.

BURSASPOR BERABERLİĞE ABONE

21'inci haftaya 24 puanla giren Bursaspor, 6 maçtır kazanamazken, son 5 mücadelesinde ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Tarihinde 2'nci  kez böyle bir seri yakalayan yeşil beyazlılar, yarın da sahadan bir puanla ayrılması halinde kendi lig tarihinde bir ilke imza atacak. 33 puanı bulunan Beşiktaş ise son olarak Antalyaspor'u deplasmanda 6-2 yenerek moral buldu. Siyah beyazlılar da bu mücadele ile birlikte evindeki 2 maçlık galibiyet hasretine son verme peşinde.

BEŞİKTAŞ HÜCUMUYLA, BURSASPOR SAVUNMASIYLA AYAKTA

Zorlu randevu öncesinde Beşiktaş hücumu, Bursaspor ise savunmasıyla dikkat çekiyor. Geride kalan haftalarda siyah beyazlılar, 38 kez rakip fileleri havalandırırken Kasımpaşa ve Galatasaray ile birlikte ligin en golcü üç takımından biri konumunda. Bursaspor ise geride kalan haftalarda kalesinde yalnızca 19 gol görürken, lider Medipol Başakşehir'in ardından en az gol yiyen ekip oldu. Samet Aybaba'nın da Beşiktaş karşısında savunmaya ağırlık vermesi bekleniyor.

YEŞİL BEYAZLILARDA 2 EKSİK

Bursaspor'da Beşiktaş maçı öncesi iki önemli eksik bulunuyor. Yeşil beyazlıların golcü oyuncusu Diafra Sakho ve son oynanan Atiker Konyaspor maçında sakatlık yaşayan Tunay Torun, Beşiktaş'a karşı görev alamayacak. Siyah beyazlılarda ise tek eksik oyuncu Ricardo Quaresma. Kartı cezası nedeniyle forma giyemeyecek Portekizli oyuncunun dışında Beşiktaş'ta herhangi bir eksik bulunmuyor.

Karşılaşma saat 19:00'dan itibaren Bursada Bugün'den canlı yayımlanacak.

 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2019.02.09 12:20 - Son Güncellenme: 2019.02.09 20:54 - HABER MERKEZİ
A