Tesla'nın rakibi 1 milyar dolar yatırım aldı

Tesla'nın rakibi 1 milyar dolar yatırım aldı

Silikon Vadisi'nin gözde elektrikli otomobil üreticilerinden Lucid Motors firması Suudi Arabistan'dan 1 milyar dolar yatırım aldı. Tesla'nın en büyük rakibi olarak belirtilen Lucid Motors ilk seri üretim aracı Lucid Air'i 2020 yılında piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

2018.09.19 12:13 - Son Güncellenme: 2018.09.19 12:14 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Tesla'nın rakibi 1 milyar dolar yatırım aldı

Lüks ve tam elektrikli otomobil üreticisi Lucid Motors bu hafta büyük bir yatırım aldığını duyurdu. Suudi Arabistan'ın, Tesla'nın rakibi olan Lucid Motors'a 1 milyar dolardan fazla yatırım yapacağı belirtiliyor.

Lucid Motors'ın aldığı bu büyük yatırımla Tesla Model S'e rakip olacağı belirtilen Lucid Air'i 2020 yılında piyasaya sürebileceği düşünülüyor. Lucid, yaklaşık 11 yıl önce Tesla'dan ayrılan yönetim kurulu üyesi Bernard Tse tarafından kurulmuştu.

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu yatırımı için aşağıdaki açıklamayı yaptı:

"Hızlı genişleyen elektrikli araç pazarına yatırım yaparak, PIF uzun vadeli büyüme fırsatlarına, yenilikçiliğe ve teknolojik gelişime destek vermeye ve Suudi Arabistan Krallığı için gelir ve sektörel çeşitliliği desteklemeye başladı."

Tesla zor günler geçiriyor

Silikon Vadisi merkezli şirket daha önce 131 milyon dolar yatırım toplamıştı. Tesla'nın en yüksek seviyedeki satışları araştırma şirketlerinden olan Nomura Instinet geçen haftaki hisseleri düşürdü ve önemli bir değişiklik olmadan artık yatırım yapamayacağını söyledi. Analist Romit Shah, müşterilere verilen bir notta, "Tesla'nın daha iyi bir lider yüze ihtiyaç duyduğuna ve yönetimde ne olduğunu görene kadar ara vermeye inanıyoruz." dedi.

Elon Musk'a, Tayland'da mağarada mahsur kalan 12 çocuğu kurtarmaya yardımcı olan dalgıca pedofili iftirası attığı için dava açıldı. Vernon Unsworth isimli dalgıç ABD veİngiltere'de 2 farklı dava ile Musk'tan maddi manevi tazminat talep etti.

İngiliz dalgıçın avukatı yaptığı açıklamada, "Musk'ın sahip olduğu nüfuz ve servet, onun yalanlarını doğruya çevirmez ve onun sorumluluğunu hafifletmez." dedi. Konu hakkında daha önce özür dilediğini belirten Musk'tan yeni bir açıklama gelmedi.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2018.09.19 12:13 - Son Güncellenme: 2018.09.19 12:14 - HABER MERKEZİ
A