Tesla'da paralar suyunu çekiyor!

Tesla'da paralar suyunu çekiyor!

Son yılların çılgın fikirleriyle öne çıkan başarılı girişimcisi Elon Musk'ın adı, 2002 yılındaki PayPal'in satışından beri milyonlar kulubünde yer alıyor. O günden beri ismi teknoloji haberlerinin hep en başlarında yer alan Tesla için tehlike sinyalleri çalmaya başladı.

2018.05.18 08:41 - Son Güncellenme: 2018.05.18 08:43 - Teknoloji
A
Tesla'da paralar suyunu çekiyor!

Sürdürülebilir taşımacılığa geçişte ön planda olmak isteyen bir otomotiv ve enerji depolama şirketi olan Tesla'nın şu anki piyasa değeri 20 milyar dolar olarak öngörülüyor.

Yatırımcılar şu an için iyimser tahminlerini devam ettirse de gelecek dönem için bazı felaket senaryoları konuşulmaya başlandı.

2017 yılında 11.8 milyar dolar gelir elde eden şirket, bu rekor gelirine rağmen yüksek gider ve maliyetlerden dolayı yılı zarar ile kapatarak hüsrana uğrattı. 2017 yılındaki bu zarar ise 2.3 milyar dolar gibi çok büyük bir miktar olarak göze çarpıyor.

Şirketin son 7 yılına bakarsak aslında her yılı zararla kapattığını görüyoruz. Peki Tesla bu kadar zarara uğruyorsa nasıl her yıl büyüyerek yoluna devam ediyor? Cevabı basit: Nakit para.

Tesla'yı bugüne getiren anahtar kelimeler: Nakit Para

Bugüne kadar şirketin nakit rezervleri oldukça iyi durumdaydı. Gerek yönetim politikası gerekse de yatırımcıların destekleri ile nakit akışını çok iyi gerçekleştiren şirketin nakit rezervi onu bugünlere kadar getirdi. Ancak şu sıralar nakit para suyunu çekmeye başladı gibi görünüyor. Son 3 aylık maddi raporlara şirket, 675.4 milyon dolarlık bir zararla en büyük çeyrek zararını yapmış oldu. 

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's ve yatırım bankası Jefferies, şirketin önümüzdeki dönem nakit rezervinden dolayı sıkıntı yaşamaması ve zarara uğramaması için yatırımcılardan 3 milyar dolar kadar daha yatırım alması gerektiğini ifade etti. Bakalım ilerleyen günlerde Elon Musk ve ekibi için tehlike çanları çalmaya devam edecek mi?

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2018.05.18 08:41 - Son Güncellenme: 2018.05.18 08:43 - Kübra Coşar-pasif
A