Tercüme ve çeviri hizmeti alırken bunlara dikkat

Tercüme ve çeviri hizmeti alırken bunlara dikkat

Ankara Çevirmenlik Derneği Başkanı Taş Ali Koçer, çeviri konusunda profesyonel hizmet almak isteyenler için sektör adına önemli mesajlar verdi.

2018.08.30 16:30 - Son Güncellenme: 2018.08.30 16:31 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Tercüme ve çeviri hizmeti alırken bunlara dikkat

İçinde bulunduğumuz yüzyılda dünyanın ortak dili olan İngilizcenin yanı sıra yaşanan son ekonomik gelişmelerle birlikte Çince, Arapça ve Rusça gibi alternatif dillerin önemi de giderek artıyor. Tam da bu noktada çeviri tercüme süreçleri devreye giriyor.

Ankara Çevirmenlik Derneği Başkanı Taş Ali Koçer, çeviri ve tercüme işlemlerini güvenilir yerlere yaptırılması halinde büyük sorunlara yol açabileceğini kaydetti.

Ticaret başta olmak üzere, diplomasi, kültürel faaliyetlerde bulunan bireyler, kurumlar ve kuruşlar için çeviri-tercüme desteğinin doğru yerlerde yaptırılması gerektiğini hatırlatan Ankara Çevirmenlik Derneği Başkanı Taş Ali Koçer, "Tercüme son derece hayati bir işlemdir. Bilgisi ve güvenilirliği olmayan yerlere yaptırılması hizmet alan açısından büyük sorunlara yol açabilir" diyerek profesyonel çeviri-tercüme hizmeti alan veya alacak olan herkesi uyardı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.08.30 16:30 - Son Güncellenme: 2018.08.30 16:31 - HABER MERKEZİ
A