Tepki çeken olay! "Köpekleri Büyükşehir'e gönderecektik"

Tepki çeken olay! "Köpekleri Büyükşehir'e gönderecektik"

Konya'nın Tuzlukçu ilçesinde belediye görevlilerinin, ilçe sakinlerinin şikayeti üzerine topladığı 7 sokak köpeğini kamyonetle boş araziye bırakmak isterken, veterinerin görüp, tepki göstermesi üzerine vazgeçtiği öne sürüldü. Bu anlara ait olduğu iddia edilen ve sosyal medyadan paylaşılan görüntülerde; veterinere yoldan geçen sürücülerin destek olduğu, belediye görevlilerinin köpeklerle bölgeden uzaklaştığı görüldü. Tepkiyle karşılanan görüntülerle ilgili belediye başkanı açıklama yaptı. Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, köpeklerin vatandaşların şikâyeti üzerine zabıta ekiplerince Konya Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağına gönderilmek için toplandığını açıkladı.

2019.01.09 11:41 - Son Güncellenme: 2019.01.09 11:42 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Tepki çeken olay! "Köpekleri Büyükşehir'e gönderecektik"

Konya'da bir vatandaş tarafından kayda alınan bir kamyonet kasasına konulmuş köpeklerin videosu sosyal medyada tepkilere neden oldu. Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, zabıta ekiplerinin sokak köpeklerini iddiaların aksine öldürülmek için değil, vatandaşların şikâyeti üzerine Konya Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağına gönderilmek için toplandığını açıkladı.

"KONYA'DAKİ BARINAĞA GÖNDERECEĞİZ"

"Köpekleri öldürdüğümüz falan yok" diyen Başkan Nurettin Akbuğa "Köpekler koyunlara saldırmış, birçok vatandaş şikâyette bulundu. Köyler, büyükşehir yasası ile mahalleye dönüştü. Ancak bizim Akşehir, Yunak ilçelerine yakın bir barınak yapılması için yaptığımız başvurulara büyükşehirden bir yanıt bulamadık. Biz de şikâyet üzerine köpekleri topladık, yollar kapalı olduğu için bekletiyoruz, yollar açılınca Konya'daki barınağa göndereceğiz." dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2019.01.09 11:41 - Son Güncellenme: 2019.01.09 11:42 - HABER MERKEZİ
A