Teknoloji devi Tesla'nın başına bela oldu!

Teknoloji devi Tesla'nın başına bela oldu!

Sürücüsüz araçlar son yıllarda teknoloji devlerinin en çok ilgi gösterdiği alanların başında geliyor. Apple'da adından sıkça söz ettirmesine rağmen henüz somut bir çalışma sergilemedi, ancak şirket Tesla'ya adeta savaş açmış durumda.

2018.08.27 09:26 - Son Güncellenme: 2018.08.27 09:28 - Teknoloji
A
Teknoloji devi Tesla'nın başına bela oldu!

LinkedIn verilerine göre başta üretim, güvenlik ve yazılım mühendisliği olmak üzere farklı alanlardaki onlarca çalışan Apple'dan Tesla'ya geçti. Sadece 2018 yılında Apple'ın Tesla'da çalışan tam 46 personeli bünyesine kattığı görüldü.

Tesla çalışanları Apple'a geçmeye devam ediyor!

İlk etapta bakıldığında bu çalışanların tamamı Apple'ın gizlice yürüttüğü Project Titan veya diğer adıyla iCar sürücüsüz otomobil projesi için çalışacak gibi görünüyor. Ancak, analistler durumun çok daha farklı olduğunu belirtiliyorlar.

Bu çalışanlar ile Apple'ın ilk önceliğinin tüm ürünleri için üretim sürecini iyileştirmek olduğu belirtiliyor. Tüm bunların yanı sıra maalesef, şirketin sürücüsüz otomobil projesi için ortaya çıkan somut bir detay bulunmuyor.

Apple bu ay Doug Field'ı tekrar işe aldı. Mac donanımlarından sorumlu başkan yardımcısı konumunda çalışırken Tesla'ya geçen mühendis 5 yıl boyunca Tesla'da görev aldı. Model 3'ün üretiminde büyük rol oynayan Field, Tesla mühendislik bölümü başkan yardımcılığı görevini üstlenmişti.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2018.08.27 09:26 - Son Güncellenme: 2018.08.27 09:28 - Kübra Coşar-pasif
A