Tecavüzcülere iyi hal indirimi kaldırılıyor!

Tecavüzcülere iyi hal indirimi kaldırılıyor!

Bakan Bekir Bozdağ, "Kravat taktı, tıraş oldu, boyun büktü" gerekçeleriyle verilen indirimlerin kaldırılacağına dair düzenleme yapacaklarını duyurdu

2016.04.03 15:50 - Son Güncellenme: 2016.04.03 19:40 - Güncel
A
Tecavüzcülere iyi hal indirimi kaldırılıyor!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, aile ve cinsel suçlarla ilgili yasaların uygulaması sırasında yaşanan sıkıntıların aşılması için yeni adımlar atacaklarını belirterek Meclis'ten de yardım istedi. Bakan Bozdağ, TBMM Aile Araştırma Komisyonu'nda, üzerinde çalışılan konular hakkında bilgi verdi. Buna göre özellikle cinsel suçların yargılanması sırasında, "Kravat taktı, tıraş oldu, boyun büktü" gerekçeleriyle davalı lehine verilen "iyi hal" indirimi yeniden değerlendirilecek. Gerekirse ilgili yasaya, "kravat taktı, tıraş oldu, boyun büktü" diye iyi hal indirimi yapılamayacağı yönünde bir ifade yazılacak.

'TAMAMEN TAKDİR'

"Haksız tahrik uygulamak veya iyi hal indirimi yapmak zorunlu değil; tamamen uygulayıcının takdirinde" diyen Bakan Bozdağ, bu konuyla ilgili şu bilgileri verdi: "Adalet Bakanı olarak itiraf ediyorum, 'boynunu büktü, kravatını taktı, iyi elbise giydi, tıraşını oldu, hâkime saygılı davrandı' diye bu maddeyi uygulayan hâkim bu maddeyi ayaklarının altına alarak uygulamayı yapmış demektir. Uygulayamaz böyle bir şey. Bunu uygulamada değiştirmek için adım atmakta kararlıyız, attık da zaten, eğitimleri yapıyoruz, başka adımlar da atıyoruz."

Bozdağ, yoksulluk nafakasıyla ilgili çok sayıda başvuru aldıklarını belirterek, 1 günlük ile 30 yıllık evliliklerde nafakada aynı uygulamaya itirazları değerlendirdiklerini söyledi. Küçük yaşta evliliklerle ilgili ciddi sorun olduğunu anlatan Bakan Bozdağ, bu konuda mağduriyetleri giderecek adil bir çözüm bulunması gerektiğini vurguladı. Kadına yönelik şiddet nedeniyle verilen "evden uzaklaştırma" kararlarının köylerde yaşayan erkekleri mağdur ettiği eleştirileri üzerine de Bozdağ, evden uzaklaştırmaların faydalı mı yoksa zararlı mı olduğu konusunda bir araştırma yaptıklarını, sonuçlara bakarak yeni bir değerlendirmede bulunacaklarını kaydetti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2016.04.03 15:50 - Son Güncellenme: 2016.04.03 19:40 - Gülcan Tekin
A