TBMM Başkanı Yıldırım, Azerbaycan ziyareti öncesi konuştu

TBMM Başkanı Yıldırım, Azerbaycan ziyareti öncesi konuştu

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Meclis İç Tüzüğü değişikliğine ilişkin, "Bu konuda grupların kendilerinin ayrı ayrı çalışmaları olacaktır. Daha sonra bir koordinasyon içerisinde bu Başkanlık Divanı'nda değerlendirilecek ve Mecliste bu değişiklik gerçekleşmiş olacaktır. İç Tüzük, Meclisin anayasası niteliğindedir. Dolayısıyla olabildiğince geniş katılımla, uzlaşmayla yapılması öncelikli hedeftir." dedi.

2018.08.28 19:44 - Son Güncellenme: 2018.08.28 19:45 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
TBMM Başkanı Yıldırım, Azerbaycan ziyareti öncesi konuştu

Yıldırım, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye hareketinden önce Esenboğa  Havalimanı'nda, ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu, gazetecilerin gündeme  ilişkin sorularını yanıtladı.

Azerbaycan'ın Milli Meclis Başkanı Oktay Esedov'un daveti üzerine ilk  yurt dışı ziyaretlerinden birini Azerbaycan'a yapacağını belirten Yıldırım,  ziyaret vesilesiyle Esedov ile birebir ve heyetler arası görüşmeler yapacaklarını  söyledi.

Yıldırım, ziyaretinde kendisine TBMM Katip üyeleri Emine Sare Aydın  Yılmaz ve İsmail Ok, Meclis İdare Amiri Kadim Durmaz, AK Parti İstanbul  Milletvekili Şamil Ayrım, MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut'un refakat edeceğini  dile getirdi.

Türkiye ve Azerbaycan'ın tek millet, iki devlet şiarında anlamlı ve  son derece müstesna ilişkilere sahip iki ülke olduğunu ifade eden Yıldırım, bu  ziyaret vesilesiyle ikili ve bölgesel iş birliğiyle meclisler arasındaki  ilişkileri tekrar gözden geçirme fırsatı bulacaklarını kaydetti.

Yıldırım, iki ülke arasındaki ilişkilerin mükemmel düzeyde olduğunu  vurgulayarak, "Herhangi bir siyasi sorunumuz olmadığı gibi her alanda da yoğun  bir iş birliğini günden güne gerçekleştiriyoruz." dedi.

Milletin doğrudan temsilcileri olarak Azerbaycan Milli Meclisi ile  çalışmanın önemine işaret eden Yıldırım, bunun her iki millet için de faydalı  olduğunu kaydetti.

Yıldırım, köklü kardeşlik ilişkilerine sahip olunan Azerbaycan ile  kültürel ilişkileri de güçlendirmenin büyük önem taşıdığının altını çizdi.

Bu ziyarette Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Azerbaycan  BaşbakanıNevruz Memmedov ile birer görüşme gerçekleştireceklerini bildiren TBMM  Başkanı Yıldırım, program çerçevesinde Türk şehitliğini ve Azerbaycan  şehitliklerini de ziyaret edeceklerini aktardı.

 "Değişiklikler yeni yasama dönemiyle birlikte dikkate alınacaktır"

Binali Yıldırım, açıklaması sonrasında bir gazetecinin "Önümüzdeki  dönemde Mecliste İç Tüzüğün değiştirilmesiyle ilgili bir çalışma olacak mı?  Meclis Başkanı olarak bir girişimde bulunacak mısınız?" sorusu üzerine, şunları  kaydetti:

"24 Haziran seçimleriyle beraber hükümet sisteminde bir değişikliğe  gidildi. Bu değişikliğin İç Tüzüğe uyarlanması gerekiyor. O bakımdan bu konuda  grupların kendilerinin ayrı ayrı mutlaka çalışmaları olacaktır. Daha sonra bir  koordinasyon içerisinde bu Başkanlık Divanı'nda değerlendirilecek ve Mecliste bu  değişiklik gerçekleşmiş olacaktır.

 İç Tüzük, Meclisin anayasası niteliğindedir. Dolayısıyla olabildiğince  geniş katılımda uzlaşmayla yapılması öncelikli hedeftir. Bunun için gayret  göstereceğiz ama neticede Meclisin çalışması, yasaları çıkarması için olması  gereken en azından asgari değişiklikler yeni yasama dönemiyle birlikte dikkate  alınacaktır."

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2018.08.28 19:44 - Son Güncellenme: 2018.08.28 19:45 - HABER MERKEZİ
A