TBMM Başkanı Binali Yıldırım'dan önemli açıklamalar

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'dan önemli açıklamalar

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Döviz kurlarıyla, faizle, ekonomiyle Türkiye'ye hiza vermeye çalışıyorlar ama buradan söylüyorum, hükümetten söylüyorum, hükümetin merkezinden söylüyorum, yine başaramayacaksınız. Bu hükümete tehdit, bu millete gözdağı sökmez." dedi.

2018.08.23 23:03 - Son Güncellenme: 2018.08.23 23:16 - Siyaset
A
TBMM Başkanı Binali Yıldırım'dan önemli açıklamalar

TBMM Başkanı Yıldırım, Refahiye ilçesindeki meydanda Refahiye Kültür  ve Dayanışma Derneği'nce düzenlenen 17. Geleneksel Bal Festivali'nde yaptığı  konuşmada, Erzincanlılar gibi her bayramda sılayı rahim yapmak üzere  memleketlerine geldiklerini söyledi.

Bayramlarda hemşehrileriyle kucaklaştıklarını ve hasret giderdiklerini  ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Dünyanın neresine giderse gitsinler, ne işle uğraşırlarsa uğraşsınlar  ama her zaman vücutları orada ama ruhları, akılları memleketindedir. Memleket,  bayrak, millet sevdası budur, hükümet Türkiye'nin teminatıdır. 15 Temmuz'da  alçaklara hakettiği dersi veren, siz değil misiniz? O gece her biriniz, birer  kahraman oldunuz. Liderimiz, başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan sizleri davet  etti, meydanlara indiniz. Sizin evladınız o gece Türkiye Cumhuriyetinin seçilmiş  hükümetinin başbakanı olarak 'bu alçaklara geçit vermeyeceğiz, milletle beraber  olacağız, bu FETÖ belasına, bu alçaklara hakettiği dersi vereceğiz' dedim. Sizler  o gün meydanlardaydınız, ay yıldızlı bayrağımız inmedi, ezanlarımız dinmedi,  demokrasimizi kurtardık."

"Bu hükümete tehdit, bu millete gözdağısökmez"

Yıldırım, 15 Temmuz gecesi şehitler verdiklerini ancak bayrağı teslim  etmediklerini belirterek, o gece gaziler de verdiklerini ama ülkeyi hainlere  teslim etmediklerini dile getirdi.

"Kökleri dışarıda olan bu alçaklar o günkü yenilgiden belli ki ders  almamışlar." diyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"İşte şimdi siz onun üzerine bu darbeden sonra bir daha bu ülkede  darbeler olmasın diye anayasa değişikliğine 16 Nisan'da 'evet' dediniz. Arkasında  da 24 Haziran'da da yeni sisteme 'evet' dediniz. Yeni sistemde başkanlık  sisteminin Türkiye'de uygulamasını başlattınız. İçeride ve dışarıda şer  odaklarıyla işbirliği yapan hain mihraklar, bu sefer yeni bir yöntemle harekete  geçtiler, ülkemizin ekonomisini hedef aldılar.  Döviz kurlarıyla, faizle,  ekonomiyle Türkiye'ye hiza vermeye çalışıyorlar ama buradan söylüyorum,  hükümetten söylüyorum, hükümetin merkezinden söylüyorum, yine başaramayacaksınız.  Bu hükümete tehdit, bu millete gözdağı sökmez."

"Terör artık bu topraklarda bitme noktasına gelmiştir"

Milletin, Çanakkale'de aslanlar gibi mücadele ettiğini hatırlatan  Yıldırım, milletin Sakarya'da, Kurtuluş Savaşı'nda büyük onur mücadelesi  verdiğine vurgu yaptı.

Böyle millet olduğu sürece hiçbir şer kuvvetin ülkeye zarar  veremeyeceğini aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:

"Görevi aldığım 22 Mayıs 2016'da bir şey söyledim. 'Milletimizin için  rahat olsun, bu ülkenin başına 40 yıldır bela olan terörü mutlaka bitireceğiz ve  bu alçaklara bir daha bu ülkeye zarar vermeyeceği şekilde hakettiği cezayı  vereceğiz' dedim. Elhamdülillah gönül rahatlığıyla söylüyorum ki, terör artık bu  topraklarda bitme noktasına gelmiştir. Güvenlik güçlerimizin, askerimizin,  polisimizin, jandarmamızın, güvenlik korucularımızın üstün gayreti ve başarısıyla  elhamdülillah artık terör bu ülkenin korkulu rüyası olmaktan çıkmıştır. Erzincan  Türkiye'nin en güvenli şehri haline gelmiştir, Erzincan'a da bu yakışır. 24 ayar, 24 plakalı, iklimi sert insanı mert Erzincanlılara bu yakışır, sizlerle gurur  duyuyorum değerli hemşehrilerim."

"Hep birlikte Türkiye olacağız"

Yıldırım, önlerinde çok önemli hedeflerin olduğunu ifade ederek,  "Şartlar ne olursa olsun, içeride ve dışarıda ülkeye karşı ne planlar yapılırsa  yapılsın asla şunu aklınızdan çıkarmayın. Birliğimizi, beraberliğimizi,  kardeşliğimizi asla bozmayacağız, daim olacağız, bir, beraber, iri, diri  olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Yarınımız, bu günümüzden daha güzel  olacak hiç endişe etmeyin. Moralinizi bozmaya çalışanlara asla fırsat vermeyelim  çünkü artık yeni sistemde bir yandan gazi meclisimiz, ülkemizin ihtiyacı olan  yasaları birer birer çıkaracak, bir yandan da sizlerin doğrudan seçtiği  cumhurbaşkanımız ve kabinesi de memleketin, milletin ihtiyacı olan bütün  hizmetleri en güzel şekilde yapacaklar. Zaman daha etkin kullanılacak, bürokrasi  dahada azalacak ve ülkemizin 2023 hedefleri, muasır medeniyetlere giden yolda  emin adamlarla gerçekleştirilecek." diye konuştu.

Geçen 16 yılda hem Türkiye'ye hem doğup büyüdüğü topraklara çok güzel  hizmetler yaptıklarını anımsatarak, yolları bölerek hayatları, milleti, gönülleri  birleştirdiklerini vurguladı.

"Daha yapacak çok işimiz var"

"Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz" diyen Yıldırım, "Hava  yolunu halkın yolu yaptık. Hızlı tren hayalini gerçeğe döndürdük. İnternet,  iletişim otobanlarıyla Türkiye'yi baştan başa donattık. Yapacak daha çok işimiz  var, gidecek daha çok yolumuz var ama hiç endişemiz yok çünkü arkamızda 81  milyonun duası ve desteği var. Sizin desteğiniz olduğu sürece aşamayacağız hiçbir  zorluk yok." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek,  hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Festivalde,  "bal yarışması"nda dereceye girenlere ödüllerini takdim  eden Yıldırım'a bal üreticileri de üzerinde "TBMM" yazan kavanozdaki balı hediye  etti.

Festivale, Erzincan Vali Vekili Dede Musa Baştürk, Erzincan Belediye  Başkanı Cemalettin Başsoy, Refahiye Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir, AK Parti  Erzincan milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır, AK Parti İstanbul  milletvekili Osman Boyraz ve çok sayıda davetli katıldı.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2018.08.23 23:03 - Son Güncellenme: 2018.08.23 23:16 - Büşra Dikilitaş
A