Taşerona kadro müjdesi

Taşerona kadro müjdesi

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamuda çalışan taşeronlar için müjdeyi verdi.

2014.04.25 07:56 - Son Güncellenme: 2014.04.25 07:57 - Ekonomi
A
Taşerona kadro müjdesi

 

 

Kamuda her işin artık taşeron çalışanlar tarafından yapılamayacağını belirten Çelik, "Bir çizgi çizilecek. Çizginin bu tarafında kalanlar yani güvenlik, temizlik gibi işlerin dışındaki asıl işleri yapanlar kadroya geçecek. Kamuda taşeron çalıştırmada bir keyfiyet var. Bu düzenlemeleri Başbakan Erdoğan'a da anlatacağız" dedi.

SEÇİMDEN ÖNCE BİTECEK

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da yakından takip ettiği taşeronluk çalışmasına ilişkin bir grup gazeteciye bilgi veren Çelik gündemlerindeki torba yasa paketinde taşeronluk düzenlemesinin bulunacağını söyledi. Çelik paketle ilgili müsteşarlar düzeyindeki çalışmaların tamamlandığını kaydederek üzerinde tartışılan netameli konuları ise Erdoğan'a sunacaklarını belirtti. Çelik, "Seçimden önce meclis kapanmadan önce çıkarmak istiyoruz" dedi.

700 BİN TAŞERON VAR

Taşeronluğun pakette olacağını ifade eden Çelik, şunları söyledi: "2002'de kamu 450 bin işçiyle işleri yürütürken, bugün 190 bine inmiş. Ama kamudaki taşeron sayısı 700 bine dayanmış. Kamuda taşeron çalıştırmada bir keyfilik var, bir disiplinsizlik var. Asıl işçi ile altişveren işçisi arasında karmaşık bir durum var. Bunun netleşmesi gerekiyor. Yapacağımız çalışmayla kamuda bir çizgi çekeceğiz. 'Kamuda şu işleri yapanlar asıl işçi olacak' diyeceğiz. Kadroları da asıl işçilerle doldurmak durumunda kalacaklar."

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2014.04.25 07:56 - Son Güncellenme: 2014.04.25 07:57 - boş7
A